Erikoinen ratkaisu herättää huomion Porvoon katukuvassa

Julkaistu:

Porvoo
Porvoon Mannerheiminkadulle rakentuu parhaillaan moderni musta puutalo, joka herättää huomiota myös sosiaalisessa mediassa.
Porvoon Mannerheiminkadun ja Linnankoskenkadun kulmaan nouseva talo on kaikkea muuta kuin tavallinen.

Korkeuksiin kohoavan mustan puutalon ikkunapinta-alaa on niin paljon, että pihalta voi helposti tuijotella talon läpi toiselle puolelle katua.

Talo koostuu kahdesta osasta. Osa talosta, jonka julkisivut ovat ristiinlaminoitua CLT-puulevyä, on rakennettu 50-luvun kivitalon päälle.

Toinen osa rakennusta on kuutionmuotoinen. Kahdeksan metrin korkeuteen kohoava katto herättää huomiota, sillä siinä ei ole lainkaan räystäitä.

– En tiedä, onko vastaavaa rakennettu missään muualla Suomessa. Talon kulmikkuus ja isot lasiosat antavat kokonaisuudelle makean fiiliksen, rakennuttaja ja yrittäjä Roni Collin pohtii.
Pikkukaupungin uusi rakennus ei ole jäänyt huomaamatta paikallisilta, ja se on saanut huomiota myös sosiaalisessa mediassa. Instagramissa taloa kuvaillaan mielenkiintoiseksi ja persoonalliseksi.

Roni Collin kertoo, että kohde on jakanut myös mielipiteitä.

– Se on tarkoituskin. Emme rakenna samanlaista bulkkia, vaan modernia. Haemme maksimaalista näkyvyyttä ja vau-efektiä, Colin kertoo.

Tammikuussa paikalle avataan ravintola.

Porvoon arkkitehtuurin helmet

Uusi ravintola on lisäys turistikaupunginkin maineessa olevan Porvoon matkailutarjontaan.

Kaupunki tunnetaan tasokkaista ravintoloistaan ja arkkitehtuurin helmistään.

Porvoon empire-kaupunginosa rakennettiin Venäjän valtakunnan aikana, kun Nikolai I vanhassa Porvoossa käytyään päätti rakennuttaa ruotsalaisen tuppukylän tilalle leveiden katujen empire-keskustan.


Turistien suosiossa oleva vanhakaupunki on nähtävyys sekin.

Kiitosta saa usein myös Tuomas Siitosen suunnittelema Länsirannan omakotitalo- ja kerrostaloalue, joka on hieno esimerkki uuden arkkitehtuurin mukautumisesta vanhaan kaupunkirakenteeseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt