Asuminen

Disney otti yhteyttä Eero Aarnioon – ikoninen tuoli sai aivan uuden ilmeen

Julkaistu:

Pallotuoli
Suomen kuuluisimpiin tuoleihin kuuluva Eero Aarnion Pallotuoli sai uuden ilmeen, kun Disney otti yhteyttä.
Muistathan Pallotuolin, muotoilija Eero Aarnion ikonisen, lasikuidusta valmistetun pyöreän tuolin, jonka Aarnio suunnitteli jo vuonna 1963?

Pallotuoli on itse asiassa niin suosittu, että sitä on kopioitu 1970-luvusta lähtien. Ilmiö on harmillinen, mutta kertoo jotakin Aarnion tunnetuimman tuolin suosiosta.
Pallotuolit valmistetaan Suomessa.


Erikoiserä

Nyt Pallotuoli on otettu tuotantoon erikoiseränä, joka muuttaa ikonisen tuolin ilmettä uuteen suuntaan. Pallotuolin selkäpuolta koristavat nyt Mikin kasvot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikki-aiheinen Pallotuoli julkaistiin Mikki Hiiren 90-vuotisjuhlan kunniaksi.

Maria Salo Eero Aarnio Originalsin markkinoinnista kertoo Ilta-Sanomille, että Disney otti yhteyttä Eero Aarnioon yhteistyön merkeissä. Disney halusi toteuttaa Aarnion kanssa juhlavuoden kunniaksi Mikki-aiheisen tuotteen.

Eero Aarnio sai itse ehdottaa, mikä tuote tulisi olemaan.

Uusi Pallotuoli on ollut myynnissä vasta muutaman päivän, joten Salo ei osaa vielä arvioida sen menekkiä.

– Vastaanotto on kuitenkin ollut innostunut, Salo kertoo.


Yhteistyötä useiden brändien kanssa

Disney juhlii Mikin 90-vuotisjuhlaa, sillä Mikin ensiesiintyminen tapahtui Höyrylaiva Ville -lyhytanimaatiossa marraskuussa 1928.

Juhlavuotensa kunniaksi Disney tekee yhteistyötä maailmanlaajuisesti eri yritysten kanssa. Juhlavuoden puitteissa Disney tekee yhteistyötä muun muassa Leviksen, Vansin ja Polaroidin kanssa.

Mikä on Pallotuolin suosion salaisuus?

Eero Aarnio suunnitteli Pallotuolin vuonna 1963 ja se esiteltiin ensimmäisen kerran Kölnin huonekalumessuilla 1966 Askon lanseeraamana. Tuoli oli välitön menestys ja nosti Eero Aarnio kansainväliseen suosioon. Sitä myytiin messujen aikana yli 30 maahan.

Helsingin Sanomat kuvaili Pallotuolia sanoin ”maailman kiehtovin tuoli”. Pallotuoli onkin esiintynyt lukuisissa elokuvissa, musiikkivideoissa sekä lehtien kansissa.

Maria Salon mukaan Pallotuolin suosio liittyy sen ajattomaan muotokieleen.

– Pallotuoli on moderni vieläkin, vaikka se on syntynyt jo vuonna 1963. Pallon muoto on ajaton, ja lisäksi siinä on tosi mukavaa istua. Se on sellainen suojapaikka, johon on kiva vetäytyä omiin oloihin, Salo kuvailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt