Tiedätkö, miksi halloweenin aikaan käytetään kurpitsalyhtyjä? Katso IS:n vinkit hyytävään juhlaan - Asuminen - Ilta-Sanomat

Tiedätkö, miksi halloweenin aikaan käytetään kurpitsalyhtyjä? Katso IS:n vinkit hyytävään juhlaan

Julkaistu: 1.11.2018 18:47

Vuoden hyytävin juhla on täällä taas! Arkut auki ja kallot kattoon – ota käyttöön IS:n 16 verenpysäyttävää halloween-vinkkiä. Vieraasi kauhistuvat varmasti.

Amerikkalaista hapatustako? Ei suinkaan, sillä alun perin halloween oli aitoeurooppalainen kelttien sadonkorjuujuhla, jossa henkien uskottiin liikkuvan. Irlantilaisten siirtolaisten myötä se siirtyi Yhdysvaltoihin. Viime vuosina se on tehnyt vahvan maihinnousun Suomeen, ja kaupat täyttyvät rekvisiitasta.

Hauskat halloween-juhlat voi loihtia ystäville pikku kekseliäisyydellä ilman suuria shoppailuja. Ruokatarjoiluun saa kauhua nimeämällä ruoat nasevasti – nakit ketsupilla voivat olla irti leikattuja sormia, spagetti tai tagliatelle lapamatoa, tomaattikeitto verta... Jaffa ja kola sopivat väriensä puolesta halloween-limuiksi.

 Juhlan kruunaa tietenkin irvistävä kurpitsalyhty, Jack O’Lantern.

Kynttilät ja hämärä luovat tunnelmaa kuin itsestään, pehmolelujen päälle heitetystä lakanasta saa kummituksen sohvalle ja kaikki oranssit ja mustat kapineet kannattaa koota näkyville tukemaan illan teemaa.

Juhlan kruunaa tietenkin irvistävä kurpitsalyhty, Jack O’Lantern. Irlantilaisen legendan mukaan juoppo Jack sai Pirun lupaamaan, ettei hän kuoltuaan päädy helvettiin, mutta ei hän syntitaakkansa vuoksi taivaaseenkaan päässyt.

Niinpä Piru heitti leposijaa etsivälle Jackille helvetin portilta hiilen. Jack laittoi sen nauriiseen, joka hänellä oli eväänään, ja niin koditon sielu jatkoi lyhdyn valossa etsintäänsä. Yhdysvalloissa nauris vaihtui helpommin saatavilla olevaan kurpitsaan.

Katso alta Halloween-vinkit sivuille selaamalla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?