New Yorkin keskustaan on nousemassa maailman korkein asuinrakennus – 472-metrisen jättiläisen asunnot myyntiin - Asuminen - Ilta-Sanomat

New Yorkin keskustaan on nousemassa maailman korkein asuinrakennus – 472-metrisen jättiläisen asunnot myyntiin

Rakennuksen korkeus on 1550 jalkaa eli 472 metriä.

Havainnekuva Manhattanille rakentuvasta asuinrakennuksesta.­

26.10.2018 22:03

New Yorkin keskustaan Yhdysvaltoihin on rakenteilla yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä. Työt ovat jo niin pitkällä, että ensimmäiset tilat ovat tulossa jo myyntiin. Näin kertoo Caters News Agency.

Uutistoimiston mukaan julkistetut havainnekuvat kertovat, että Central Park Tower nousee Keskuspuiston laidalle. Central Park eli Keskuspuisto on 3,4 neliökilometriä laaja puistoalue keskellä Manhattania New Yorkissa.

Rakennuksen korkeus on 1 550 jalkaa eli 472 metriä. Näköalat asunnoista ovat huimat, sillä rakennus on korkeampi kuin vuonna 1931 valmistunut Empire State Building, jonka katto on 449 metrin korkeudella. Valmistuttuaan pilvenpiirtäjä tulee olemaan maailman korkein asuinrakennus. Tällä hetkellä titteliä pitää hallussaan 432 Park Avenue -rakennus, joka niin ikään sijaitsee New Yorkissa.

Empire State Building on yksi New Yorkin tunnetuimmista maamerkeistä ja maailman kuuluisimmista pilvenpiirtäjistä.

Rakennuksen korkeus on valmistuttuaan 1550 jalkaa eli 472 metriä.­

Teräksinen ja lasinen jättiläinen nousee jo kovaa vauhtia paikallisen väen kovasti arvostamaan osoitteeseen West 57th Street. Alueella asuu miljardöörejä. Rakennushankkeesta vastaa Extell Development Company.

Havainnekuva luksusasunnon keittiöstä. Myös näköalat ovat hyvät.­

– Alansa lahjakkaimpien arkkitehtien, insinöörien ja suunnittelijoiden työn tuloksena on tarkoitus luoda alueen ikonisin rakennus, Extell Development Companyn perustaja Gary Barnett kertoo Caters News Agencylle.

Uusi rakennus tulee valmistuttuaan kohoamaan selvästi ympäröiviä rakennuksiaan korkeammalle.­

Uutistoimisto uskoo, että uuden rakennuksen tiloista tulee todennäköisesti myös alueen kalleimmat. Samalta alueelta on myyty asuinhuoneistoja 100 miljoonan dollarin hinnalla.

Rakennukseen tulee liiketilojen lisäksi luksushuoneistoja, joista suurimmat ovat pinta-alaltaan noin 1 650 neliömetriä.

Lue lisää: Nainen osti karun bussin muutamalla tuhannella ja teki siitä luksusasunnon – remontti maksoi 65 000 euroa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?