Haiseeko pesukone tai peseekö se kauemmin kuin pitäisi? Olet luultavasti unohtanut tärkeän kotityön - Asuminen - Ilta-Sanomat

Haiseeko pesukone tai peseekö se kauemmin kuin pitäisi? Olet luultavasti unohtanut tärkeän kotityön

Unohtuiko nukkasihdin putsaus? Se voi tehdä hallaa pyykinpesukoneellesi.

Putsaus kannattaa paitsi siisteyssyistä, myös pesukoneen kunnon takia.

24.10.2018 16:37

Kovalla käytöllä oleva pesukone jää liian usein oman onnensa nojaan. Kuka nyt jaksaisi puhdistaa konetta, kun pyykin pesemisessäkin on oma vaivansa?

Hommaan kannattaa kuitenkin ryhtyä, sekä koneen toiminnan että hajujen takia. Ikävät hajut pysyvät nimittäin poissa, kun koneen puhdistaa riittävän usein.

Yksi pyykinpesukoneen putsaamisen kulmakivistä on nukkasihdin huolto. Pyykinkuivauskoneen siivilämäisen osan huolto unohtuu useilta.

Kenties unohduksen syy on nukkasihdin sijainti. Verkosta löytyy jopa kokonaisia keskusteluketjuja, joissa kysellään nukkasihdin sijainnin perään.

Oikea vastaus riippuu hieman konetyypistä. Yleisintä on, että nukkasihti sijaitsee pesukoneen alalaidassa, pyöreän luukun takana.

Nukkasihti unohtuu toisinaan siivota.

Pesuohjelma voi hidastua

Kun nukkasihti on löytynyt, on tärkeää putsata se säännöllisesti.

Pesukoneenvalmistaja Whirlpool suosittelee nukkasihdin tyhjennystä vähintään kaksi tai kolme kertaa vuodessa. Erityisesti sihti kannattaa puhdistaa, jos koneessa oleva merkkivalo syttyy, tai jos kone ei tyhjennä vettä kunnolla tai ei linkoa, yritys neuvoo sivuillaan.

Putsaus kannattaa paitsi siisteyssyistä, myös pesukoneen kunnon takia.

Ilta-Sanomille asiaa kommentoineen LG Electronicsin mukaan siivoamista ei kannata jättää väliin, sillä putsaamaton nukkasihti voi aiheuttaa pesuohjelman hidastumisen.

– Tavallisesti vesi poistuu koneesta 60 sekunnissa. Jos nukkasihdissä on nukkaa, veden poistuminen voi kestää jopa 10 minuuttia, jolloin pesuohjelmalle voi tulla yhteensä 40 minuuttia lisäpituutta, Ismo Korhonen LG Electronicsilta kertoo.

Jos nukkasihti tukkeutuu kokonaan tai vesi ei pääse poistumaan koneesta, pesukone antaa äänimerkin. Hälytyksen lisäksi näytössä näkyy virhekoodi.

Valkian mukaan laitteen opaskirjasta löytyy selitys jokaiselle virhekoodille. Sieltä löytyy myös ohjeet nukkasihdin puhdistamiseen.

Nukkasihtiin voi joutua pieniä esineitä, kuten kolikoita ja nauloja.

Nukkasihtiin kannattaa kurkata toisinaan myös siitä syystä, että sinne voi joutua pieniä esineitä, kuten kolikoita ja nauloja. Jos kolikoita ei poisteta nukkasihdistä, pesuohjelma voi kestää hieman kauemmin.

On myös vaarana, että tyhjennyspumppu tai sen kotelo voi vahingoittua. Tämän lisäksi koneesta voi kuulua linkouksen aikana kova ääni.

Korjattu juttuun kommentin antaneen nimi 25.10. klo 9.38. Kommentin antoi siis Ismo Korhonen LG Electronicsilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?