Asuminen

Maailmalla hullaannuttiin Helsingin edustalla nököttävästä pikkumökistä – varattiin loppuun vain reilussa tunnissa

Julkaistu:

Mökki
Kansainvälinen media suorastaan sekosi ympäristöystävällisestä suomalaiskeksinnöstä.
Helsingin idylliseen Vallisaareen kesällä pystytetty ekologinen Nolla-mökki on herättänyt suurta kiinnostusta ulkomailla. Yli 100 artikkelia kansainvälisessä mediassa kertovat ainutlaatuisesta mökkikokeilusta, jonka tavoitteena on testata, miten liikuteltavassa mökissä voi asua mahdollisimman pienillä päästöillä.

Lue lisää: Tältä näyttää liki nollapäästöinen mökki – hinta 10 000-15 000 euroa

Mökin päätyseinän kokoinen ikkuna ja siitä avautuva maisema tekivät vaikutuksen muun muassa arvostettuun design- ja arkkitehtuurilehti Wallpaperiin.

– Tällainen maisema saa sinut unohtamaan jopa älypuhelimen taskussasi, lehti kirjoittaa.

Lisäksi muun muassa Lonely Planet, Business Insider, Saksan yleisradioyhtiö ZDF sekä arkkitehtisivusto ArchPage uutisoivat erikoisesta suomalaiskeksinnöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Airbnb-yöt myytiin loppuun hetkessä

Ainutlaatuisessa Nolla-mökissä yöpyi kesän aikana lähinnä median edustajia sekä Airbnb-vieraita. Kun mökki tuli varattavaksi Airbnb-majoitussivulle, syyskuun yöt myytiin loppuun puolessatoista tunnissa.

Kuvat upealla rantakalliolla seisovasta mökistä ovat levinneet ilmiömäisesti myös sosiaalisen median puolella. Esimerkiksi yhdysvaltalainen Esquire-lehti, Vietnamin Elle Decoration ja kansainvälinen designmedia Dwell ovat esitelleet Nolla-mökkiä Instagram-tileillään.

Rakennuttaja ilahtui suosiosta

Vähäpäästöisen Nolla-mökin on suunnitellut suomalainen Robin Falck ja sen rakennuttamisesta vastaa Neste. Nesteen markkinajohtaja Sirpa Tuomen mukaan mökin suosio kertoo ihmisten olevan valmiita uudenlaiseen mökkikokemukseen niin Suomessa kuin maailmalla.

– Olemme todella iloisia Nolla-mökin saamasta huomiosta. Halusimme testata, mitä kestävä mökkeily voisi olla. Yksinkertainen, kaunis ja toimiva mökki todistaa sen, ettei ekologinen asuminen ja mökkeily tarkoita vain mukavuuksista luopumista. Asioiden omistaminen ei myöskään ole nykyään pakollista, vaan jakamistalouden avulla mökkeily voi olla aiempaa vastuullisempaa, Tuomi sanoo Nesteen tiedotteessa.

Mökissä riittää vieraita kuunvaihteeseen, jonka jälkeen se siirretään muualle. Ympäristöystävällisen ja liikuteltavan mökin juju piilee siinä, että syyskuun jälkeen mistään ei huomaa, että paikalla on mökkeilty.

Ota kantaa

Haluaisitko yöpyä Nolla-mökissä?

Tietysti! 61% Ei ole tarvetta. 39%
Ääniä yhteensä 12396

Nolla-mökki

Suunnittelija: Robin Falck

Koko: Korkeus 4m, syvyys 3,75m

Materiaalit: päämateriaali havupuu (havuvaneri ja kuusipalkki), lattiassa vesiohenteinen, myrkytön parkettilakka

Sähkö: Aurinkopaneelit

Lämmitys: Aurinkopaneelit, uusiutuva diesel

Paino: Noin 900 kg

Hinta: Mallista riippuen 10 000-15 000 euroa

Rakennuslupa: Ei tarvita

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt