6 x kaunein keittiö – kiiltävä valkoinen väistyy, trendikeittiö on nyt tumma ja runsas

Yösinistä, marmoripintoja ja keittiötavaroita, jotka saa jättää reilusti esille. Syksyn trendikeittiö on tumma ja runsaampi kuin ennen.

Tämän hetken ajantasaisin keittiö on tummempi ja runsaampi kuin ennen. Kodinkoneet piilotetaan kenties kaapin taakse, mutta kauniit tavarat, kuten kattilat ja kuparipannut, jätetään reilusti esille. Kuvassa Keittiömaailman Urban-keittiö.

22.9.2018 15:27

Toimiva keittiö on kätevä käyttää ja kaunis katsella.

Kysyimme keittiöasiantuntijoilta, miltä näyttää syksyn 2018 trendikeittiö.

Vastaukset antoivat K-raudan mallistosuunnittelija Anne Mukkula, Keittiömaailman myyntipäällikkö, sisustussuunnittelija Merita Wiedmer, Ikean tiedottaja Tarja Vuorenmaa ja Topi-Keittiöiden myyntijohtaja Riitta Ojala-Fors.

Värimaailma

Keittiötrendeissä näkyvät nyt tummat värit ja runsaus, asiantuntijat kertovat. Paljon esillä ollut musta keittiö on saanut rinnalleen kilpailijan, trendikkään yönsinisen keittiön. Myös maanläheiset värit, esimerkiksi harmaa, ovat ajankohtaisia.

”Suomalaiset sisustustyylit noudattavat eurooppalaisia trendejä, pelkistettyä mustaa ja valkoista. Vaaleat puukuosit ovat nosteessa”, Topi-Keittiöiltä kerrotaan.

Valkoinen on suomalaisten keittiösuosikki. Sitä ei tarvitse unohtaa, vaikka kiiltävän valkoisen keittiön aika onkin auttamattomasti ohi. Nosteessa ovat sen sijaan mattavalkoinen ja vaaleat puukuosit.

Myös maanläheiset värit, kuten harmaa, ovat ajankohtaisia.

Lähitulevaisuudessa keittiössä nähdään myös pehmeämpiä sävyjä, voimakkaita kivikuvioita ja luonnonmateriaaleja.

 Paljon esillä ollut musta keittiö on saanut rinnalleenkilpailijan, trendikkään yönsinisen keittiön. Myös maanläheiset värit, esimerkiksi harmaa, ovat ajankohtaisia.

Helppokäyttöisyys

Kiireinen ei halua tuhlata aikaa turhuuksiin. Suomalaiset haluavat keittiöltä toiminnallisuutta.

Aamiaiskaappi on suosikki.

Uusilla, ulosvedettävillä mekanismeilla helpotetaan arkea. Yksi suurimmista keittiötrendeistä onkin kätevä aamiaiskaappi.

Helppous on keittiössä tärkeää. Vedenkestävä WALL+ on pintamateriaali, jolla voi sisustaa vaikka keittiön. Sisustuslaatalla voi korvata muun muassa kaakeleita. Niitä voi asentaa myös kaakeleiden ja muiden materiaalien päälle.

Arkea helpottavat myös helppohoitoiset materiaalit, kuten lämpökorjaantuva nanolaminaatti. Siitä naarmun saa korjattua silitysraudalla tai taikasienellä pyyhkäisemällä. Laminaatin voi valita trendikkäällä kuosilla, esimerkiksi marmorijäljitelmällä.

Lisää toiminnallisuutta on tullut myös liesituulettimiin. Ne ovat nykyään samaan aikaan ilmaa puhdistavia, tehokkaita ja sisustukseen istuvia.

Kodikkuus

Ruoanlaitto saa näkyä.

Ruoanlaitto saa nyt näkyä. Nosta esille kauniit kattilat ja kuparipannut. Kuvassa Keittiömaailman Petra-keittiömalliston keittiö.

Kodinkoneet piilotetaan kenties kaapin taakse, mutta kauniit tavarat, kuten kattilat ja kuparipannut, jätetään reilusti esille. Ne tuovat kodikkuutta ja runsautta tilaan.

Piste iin päälle on keittiö, jossa luonto tulee osaksi sisustusta. Sievään laatikkoon istutetut yrtit ovat etenkin kaupungissa asuvan ruoanlaittajan piristys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?