Asuminen

Tiinan ja Villen koti pursuaa upeita sisustusideoita – pihalta löytyy jopa ”biitsialue”

Julkaistu:

Koti
Tiina ja Ville Lamberg järjestivät ystävilleen juuri illanvieton pihan uudella ”biitsialueella”. Kotiaan he ovat remontoineet pikku hiljaa ja lämmöllä.
Hämeenlinnalaiset Tiina ja Ville Lamberg eivät ole kokeneet tylsää päivää Pikkuvirvelintiellä. Ennen syksyn tuloa käytiin jälleen läpi kahden kiireisen yrittäjän kalentereita, mutta niin vaan ennätettiin tehdä pihaan biitsialue.

– Tästä tulee meidän grillauspaikka, Tiina sanoo hiekkapohjaisella pihaosiolla, jonne tulee ensi kesänä myös bambuvarjoja ja vanhoja tynnyreitä, joihin on maalattu graffiteja.

Hänelle ja Villelle koti ei ole ollut missään vaiheessa vain talo ja sen sisätilat. Kun puutarhurin tytär ja tämän puoliso hankkivat periaatteessa purkukuntoisen rakennuksen ja villinä rehottavan pihan, molempia alettiin kunnostaa käsi kädessä.


”Puutarha on meidän pääntyhjennysharrastus”

Nykyisin pariskunnan tyttäret keinuvat mielellään värivaloin koristellun pihapuun alla. Iltapäiväteepaikka on vanhan paviljongin kohdalla ja suihkulähde solisee ylätasanteella lähellä kodin päätyterassia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Puutarha on meidän molempien pääntyhjennysharrastus. Emme kumpikaan ole paikallaolijoita. Raskas työ vaatii raskaat huvit.

Vieraansa Tiina ja Ville ohjaavat ensimmäisenä kotinsa loungen ja työhuoneen puolelle.

Vanhoin huonekaluin sisustetun tilan suitsukkeet tuoksuvat japanilaiselta puutarhalta. Drinkit tarjoillaan hirsiseinään upotetun baarikaapin valikoimista.

– Halusimme tämän tilan, sillä hotellien aulabaarit ovat viehättäneet meitä aina. Ville tekee meistä kahdesta täällä enemmän myös töitä, Tiina sanoo kuljetusalan yrittäjänä työskentelevästä miehestään.


Isovanhempien vanhoja huonekaluja

Tiina on meikkaaja ja reissaa paljon työnsä ja Lontoossa suorittamansa huippumuotiin ja meikkaamiseen keskittyvän mastered-koulutusohjelman vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hyödynnän ulkomaalaisissa muotilehdissä julkaistavat editoriaalit osana opintojani.

Sisustajana hän tykkää sekoittaa eri tyylejä.

– Tähän taloon funkkis olisi sopinut varmaan parhaiten, mutta me halusimme tänne sellaisia isovanhempiemme vanhoja huonekaluja, joiden tarinat ovat meille tuttuja.

Ville ja Tiinan isä ovat tehneet isoimman osan kodin remontti- ja muutostöistä. Remontoinnissa tuli kiire siinä vaiheessa, kun Hertta, nyt 10, ilmoitti tulostaan eikä talon lämmitysjärjestelmä toiminut, ja asumiskuntoisista tiloista piti kiertää ulkokautta vessaan.


Alkuperäisessä muodossaan talo oli sokkeloisempi. Enää pieniä ja turhia huoneita ei ole.

Hertan ja Fridan, 6, huoneet ovat tyttöjen eivätkä vanhempien maun mukaisia. Juuri eskariin menneen Fridan oven vieressä on pinkki reppu, jossa lentelee perhosia. Isosiskon värikäs reppu on jäänyt alakerran eteiseen.

Kerroslukua on vaikea sanoa tarkasti

Kodin kerrosluku ei ole kaikista yksinkertaisimmin määriteltävissä, sillä yläkerran kirjastoksi nimetty soppi sijaitsee hieman muita yläkerran huoneita alempana.

Alakerran lobbymaiset tilat ovat niin ikään muutaman askelman keittiötä ja olohuonetta alempana.


Talon alimmainen kerros on saunaosastoa.

– Me itse puhumme viisitasoisesta talosta, Tiina ja Ville kertovat.

Seuraava remonttiprojekti on vanhempien makuuhuoneen yhteydessä olevan parvekkeen laajentaminen. Parvekkeen entinen ovi saa tehdä tilaa laajemmille lasioville – ja huoneeseen lasiovien kautta paistavalle ilta-auringolle.

– Ideoita meillä on edelleen vaikka kuinka paljon, Tiina sanoo.

– Ihan kaikkea emme voi toteuttaa, sillä talon rakenteet asettavat omat rajansa, Ville jatkaa.

– Aion laajentaa sen koko talon päädyn mittaiseksi.


”Ensi kesänä järjestämme varmasti biitsibileet”

Rakennusmateriaaleissa ei tingitä: niiden on oltava mahdollisimman ekologisia.

– Hirmulainaa meidän ei ole tarvinnut ottaa missään vaiheessa, koska olemme tehneet kunnostustöitä niin pikku hiljaa.

Tiina ja Ville kehuvat kilvan Italiasta tilaamaansa puuhellaa. Uusvanha hella toimii paitsi tehokkaana ja nopeana lämmönlähteenä, myös tunnelmantuojana. Syksyn tullen hellaa käytetään takkaakin enemmän.

Olohuoneen tunnelma riippuu valaistuksen määrästä.

– Iltojen pimetessä päätyseinä näyttää kuin se olisi täynnä pieniä tulikärpäsiä, Tiina kertoo kattovalaisimen sateenkaarikristallien luomasta efektistä.

Puutarhan jättimäinen syyshortensia kukki vielä joitakin viikkoja sitten valkoisena. Nyt kukat ovat vaihtamassa väriään pinkiksi.

– Äitini ja muut puutarha-alan ammattilaiset ovat sanoneet, että meidän hortensia on jotain tosi harvinaista lajia. Se saattaa olla jopa sata vuotta vanha, Tiina sanoo.

Hän ja Ville järjestävät ystävilleen juhlia vuodenaikojen erilaisten teemojen mukaan.

– Ensi kesänä järjestämme varmasti biitsibileet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt