Asuminen

Yksiön sisustus ja keittiö uusiksi hintaan 0 euroa! Kati kertoo, miten ihmeessä siinä onnistui

Julkaistu:

Me Naiset
Kati Valjus tietää, miten kotiin saa uutta ilmettä pikkurahalla.
Merkkihuonekaluja. Keittiön kalusteet. Lattiamateriaaleja. Kokonaisen asunnon sisustus. Nämä ja paljon muutakin oululainen Kati Valjus on napannut ilmaiseksi netin ja somen kierrätyspalstoilta.

Viimeksi Kati sisusti nollabudjetilla yksiön, jonka hän oli ostanut miehensä kanssa sijoitusasunnoksi. Edellinen vuokralainen viihtyi hetken kalustamattomassa asunnossa, mutta uusi vuokralainen oli putkiremonttia paossa useamman kuukauden ja halusi kalustetun kodin.

– Vuokralaisemme on autoton, joten halusin auttaa häntä asunnon kalustamisessa. Minulla oli viikko aikaa vuokralaisten vaihtumisen välissä hommata kalusteet, ja hyvinhän se onnistui. Olin haaveillut Ikean Maskros-valaisimesta omaankin asuntoon, ja olin tosi iloinen, kun sain sen tähän yksiöön.


Vuodesohva oli valmiina yksiössä, mutta muut tavarat Kati hankki Facebookin Roskalava-ryhmästä ja Tori.fi:n Annetaan-puolelta. Hän sopi tavaroille hakuaikoja sen mukaan, miten hän oli muillakin asioilla. Yhtään noutoa hän ei sopinut yksittäin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilmaiseksi hän sai asuntoon esimerkiksi valaisimia, hyllykön, petauspatjan ja kahvinkeittimen. Ainoa asia, jonka hän osti asuntoon, oli pesukone. Senkin hän sai käytettynä parilla kymmenellä eurolla.

Viitseliäs löytää remonttitarvikkeetkin ilmaiseksi

Kati ja hänen miehensä ovat tehneet monet remontit nollabudjetilla. Maalia, tapettia, parketteja ja kokonaisia keittiöitäkin saa ilmaiseksi, kun käy itse purkamassa. Toisinaan Kati pyytää etukäteen lisäkuvia varmistaakseen tavaran kunnon.

Viime talvena Kati laittoi toiseen kerrostaloasuntoon parketin ja keittiön, jonka palaset oli purettu omakotitalosta. Kustannukset olivat nolla euroa.

Nyt Katin perhe remontoi kotinsa työhuonetta. Sinne Kati on hankkinut muun muassa ikkunan, tapetit ja ison osan rakennusmateriaaleista Tori.fi:stä. Hän paljastaa, että paras ajankohta tavaroiden bongaamiselle on yleensä kuukauden vaihde, jolloin ihmiset muuttavat eniten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kati ei halua hamstrata tavaroita kotiinsa. Jotkut huippulöydöt ovat kuitenkin saaneet odotella jonkin aikaa autotallissa parempia aikoja.

– Viime talvena autotallissamme oli keittiökalusteita. Ja seitsemän vuotta sitten säilytimme hetken Muuramen parvisänkyä, jonka löysin pojallemme ennen kuin sen käyttö oli ajankohtaista. Se taitaakin olla arvokkain Roskalava-löytöni.

Katso lisää ennen ja jälkeen -kuvia Katin remontoimasta keittiöstä ja sisustamasta yksiöstä tämän linkin kautta.

Oletko sinä sisustanut tai remontoinut pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi? Miten onnistuit siinä? Lähetä tarinasi ja kuvat osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Lue myös:

Maailman halvin remonttikikka – Jutta uusi keittiönsä 18 eurolla Lidlin materiaaleilla

Kaisa, 39, avautuu vuokralla asumisen vaietusta kipupisteestä: ”Pännii rahoittaa pienistä tuloista varakkaampia vaurastumaan”

Viiden lapsen yksinhuoltaja Kirsikka, 44, vaurastui sijoitusasunnoilla – nyt koossa lähes miljoonaomaisuus

Nämä kuvat lohduttavat, jos kotisi ei ole kuin sisustuslehdissä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt