Lastenvaatteiden myynnistä alkoi kahden viikon hulabaloo – ostaja sai lopulta postissa todellisen ”yllätyspussin” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Lastenvaatteiden myynnistä alkoi kahden viikon hulabaloo – ostaja sai lopulta postissa todellisen ”yllätyspussin”

Nettikirpputorit ovat usealle tuttuja, mutta aina myyntiprosessi ei suju ongelmitta.

Julkaistu: 13.9.2018 15:52

Nettikirpputorilla myyminen ei aina ole yksinkertaista. Ilta-Sanomien lukijat avautuivat kokemuksistaan.

Nettikirpputoreilla asioiminen on Ilta-Sanomien tekemän kyselyn mukaan suosittua. Jopa 71 prosenttia 23 547 vastanneesta kertoi ostaneensa tai myyneensä tavaroita nettikirppiksellä. Parhaimmillaan ostaja saa halvalla hyvälaatuisen tuotteen ja myyjälle jää kukkaroon mukava lisä.

Aina myyntiprosessi ei suju ongelmitta. Tavaran myyminen voi osoittautua kuvitelmia työläämmäksi.

IS on kertonut muun muassa espoolaismies Ronista, joka uupui kirpputorikyselijöihin täydellisesti sekä Mikasta, joka tuskastui niin, että päätyi myyntiprosessin päätteeksi polttamaan sohvansa.

Artikkeleita kommentoitiin kiivaasti. Monilla Ilta-Sanomien lukijoilla oli vastaavanlaisia kokemuksia.

Poimimme kokemuksista herkullisimmat.

Mittaamisrumba tuskastutti

– On näitä mittaustoiveita: kengän pohjallisen pituus, hihan tai lahkeen pituus. Mulla on niin paljon myytäviä lastenvaatteita ja saappaita, etten voi ruveta työssäkäyvänä yksinhuoltajana joka yksityiskohtaa mittaamaan joka jutusta.

Laitoin roskapussin mukaan

– Viimeksi myin 12 pussia lastenvaatteita. Uskomaton hula hula kaksi viikkoa. Laitoin yhteen pussiin hakijalle keittiön roskapussin mukaan. Sen verran vaan ärsytti. Toivottavasti ärsytti ostajaakin.

Roskapussi lähti ostajan matkaan, lukija kertoo.

Ostajat kävivät aggressiivisiksi

– Myytiin auto halvalla. Pahimmat ostajat kävivät aggressiivisiksi, googlasivat kaiken nimellä netistä löytyvän tiedon ja alkoivat soittaa suutaan niiden pohjalta, kun auto meni toiselle.

Ostaja vaati alennusta kävelymatkasta

– Myin punaisen turvakaukalon hintaan 40 euroa. Ostaja joutui omasta tahdostaan kävelemään noin kaksi kilometriä meille. Sen vuoksi minun olisi pitänyt myydä kaukalo 30 eurolla. En suostunut.

Ostaja tivasi takuuta

Ilmaiselle laitteellekin voi olla kovat vaatimukset.

– Annoin ilmaiseksi toimivan pyykinpesukoneen. Hakijarouva tivasi takuuta ja uhkasi palauttaa, jos ei toimi vähintään kahta vuotta.

Lipasto jäi kaatosateeseen

– Laitoin lipaston myyntiin. Ostaja löytyi heti, mutta ei tullut koskaan hakemaan lipastoa. Sitten ilmoitin, että sen saa ilmaiseksi. Tälläkin kertaa ostaja löytyi heti. Lupasin jättää lipaston sovittuun paikkaan. Kaksi päivää myöhemmin ajelin jättöpaikan ohi ja siellä ne lastulevyt turpoilivat kaatosateessa. Seuraavana päivänä hain pilalle menneen lipaston ja heitin kaatopaikalle.

Kyselijät salaisista numeroista

– Laitoin trampoliinin nettiin myyntiin 50 eurolla. Ilmoituksessa oli maininta: itse purkaen ja noutaen. Kysymyksiä riitti: jousien määrä, vuosimalli, miksi myyt, onko se ja se kohta ehjä? Voisiko kuitenkin saada valmiiksi purettuna ja lähistölle toimitettuna? Kaikki kysymykset tulivat tekstiviesteinä ja suurin osa ilman nimiä ja osa salaisista numeroista. Hermo oli jossakin vaiheessa pikkuisen tiukalla.

Lupa pitää kysyä mieheltä

Kyselijöitä riittää, lukijat kertovat.

– Kerran myin lasten ensisuksia kympillä ja sain viestejä äideiltä, että heitä kiinnostaa, voinko varata. Myöhemmin sanoivatkin, että ”kysyn ensin mieheltä”. Siis pitääkö mieheltä pysyä lupa, että voiko tuhlata kympin?

Punainen paita mustana

– Kun myyt punaisen paidan, saat kysymyksen, ”onko saatavilla mustana?”. Ei myöskään auta, vaikka koko olisi mainittu. Kysymyksiä tulee lahjemitasta, hihamitasta, kaula-aukosta tai siitä, miltä paita näyttää tukevan henkilön päällä. Mistä tietäisin, kun en ole sitä kokoluokkaa.

Kantoapua ei herunut

– Annoin pois Ikean Malm-lipaston. Nainen toivoi kotiinkuljetusta. Suostuin, koska minulla oli farmari. Sitten perillä minun oli tietenkin kannettava lipasto kolmanteen kerrokseen. Oli viimeinen kerta kun annan mitään.

Sähköpostiin sateli haukkumaviestejä

– Myin pienellä summalla suuren pakkauksen vauvanvaatteita. Sähköpostiin alkoi tulla omituisia haukkumaviestejä, että olen törkeä ja sydämetön ihminen, kun en anna vaatteita ilmaiseksi jollekin köyhälle lapsiperheelle. Olin tarjonnut vaatteita ilmaiseksi aiemmin seurakunnan kautta, mutta ei kelvannut kenellekään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?