Asuminen

Roni pani tavaraa myyntiin nettikirpparille, alkoi armoton rumba – yksi tinkaaja yritti vanhaa temppua

Julkaistu:

Kirpputori
Tavaran myyminen nettikirpputoreilla ei ole aina helppoa.
”Niin turhauttavaa, ettei mitään järkeä.”

Näin kuvailee Roni Arvonen viime viikonlopun tavararumbaa.

Kiinteistönvälittäjänä työskentelevä mies päätti laittaa nettikirpputorille myyntiin huonekaluja, jotka olivat jääneet hänelle tarpeettomiksi. Ylimääräisenä nurkissa pyörivät muun muassa uudehko senkki ja vanha lipasto, joista Arvonen halusi mieluiten nopeasti eroon.

Mies arveli, että hyväkuntoiset tavarat kyllä menisivät kaupaksi, varsinkin kun niihin hinnaksi lätkäisty summa oli vain nimellinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaan vähänpä Arvonen vielä tuolloin tiesi siitä, minkälainen savotta tavaroiden myyminen nettikirpputorilla voi olla.

Armoton rumba alkoi sunnuntaina

Arvonen julkaisi ilmoituksen tavaroista Tori.fi:ssä viime sunnuntaina. Maanantaina lähes kaikki tavarat oli myyty, mutta vasta armottoman rumban jälkeen.

Vuorokauden ajan Roni Arvosen puhelin soi käytännössä koko ajan.

– Vaikka kirjoitin jokaisen tavaran yhteyteen tiedot ”ei varauksia”, ”ensimmäinen saa”, ”tasaraha” ja ”tavarat tulee hakea itse”, joka ikistä sääntöä rikottiin, Arvonen kertoo.


Jopa lipastosta, jonka Arvonen oli päättänyt lahjoittaa ilmaiseksi, alkoi vääntö, kun soittaja pyysi kiikuttamaan sen Mankkaalle.

Luetun ymmärtäminen taisi olla hukassa myös niiltä suomalaisilta, jotka pyysivät mittoja tavaroista.

– Olin kertonut ilmoituksessa, etten mittaa tavaroita, mutta mittoja pyysivät kaikki, Arvonen kertoo.

Lupailijoita ja tinkaajia

Lupailijoita löytyi moneen lähtöön.

Jotkut kertoivat tulevansa hakemaan huonekalun, mutta hävisivät kuin tuhka tuuleen, toiset hakivat tavaran reilusti myöhässä ja suuttuivat, kun se oli ilmoituksessakin mainituin sanankääntein annettu ensimmäiselle.

Tinkaajat olivat asia erikseen.

– Yksikin mies tuli hakemaan yhtä isommista kalusteista, josta oli sovittu tasarahalla haku. Kun hän saapui, hän tarjosi siitä 20 euroa sovittua vähemmän.

Alkoi armoton vääntö. Arvonen pysyi tiukkana, mutta miehellä ei kuuleman mukaan ollut kaivattua rahaa. Kun myyjä suostui siihen, että puuttuva 20 euroa siirtyisi myyjälle tilisiirron kautta, mies luovutti.

– Lähtiessään hän vetäisi taskustaan puuttuvan rahan.

Tapaus alkoi naurattaa

Lopulta Arvonen sai kuudesta tavarasta viisi myytyä, mutta oli prosessin päättyessä uupunut – ja toisaalta huvittunut. Mies vitsailee, että rumbasta olisi saanut hyvän parodiapätkän, jos vain olisi osannut laittaa oikeassa kohdassa videokamerat käyntiin.

Taskun pohjalle jäi tavaroista sentään kohtuullinen summa. Mutta koska aika on kultaa, eivät rahat olleet vaivan arvoisia.

– Seuraavan kerran, kun mieleni tekee myydä puoli-ilmaiseksi Torissa huonekaluja, heitän mieluummin polttojätteeseen kaiken.

Twitterissäkin jakamassaan tarinassa Arvonen on saanut paljon sympatiaa osakseen. Moni osaa samastua miehen kokemukseen.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on tavaroiden myynnistä netissä? Kommentoi alle!

Ota kantaa

Oletko ostanut tai myynyt tavaroita nettikirppareilla?

Kyllä 71% Ei 29%
Ääniä yhteensä 26461

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt