Asuminen

Kymmenen vuotta vanhalla H&M-vaatteella voi tehdä kirpparilla hyvän tilin – nämä kappaleet tekevät kauppansa

Julkaistu:

Kirpputorit
Vanha H&M-vaate voi olla arvokas aarre ainakin tietyissä tapauksissa.
Kerroimme kaksi viikkoa sitten, että kirpputorimyynnillä voi tienata mukavan summan tietyin ehdoin.

Yksi tärkeistä ohjeista myyntimenestykseen kuuluu, että myytävän vaatteen täytyy olla tunnettu laatumerkki.

Tietyissä tapauksissa myös edullisemman hintaluokan vaatteet voivat olla helppoja kaupattavia. Kaapin pohjalle jäänyt henkkamaukka voi olla himoittu aarre.

Henkkamaukkojen himotuimmat on huomannut myös vantaalainen Elisa Tikkanen, joka on kirjoittanut kirjan Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla (Atena Kustannus 2018).
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tikkanen kertoo kirjassaan löytäneensä kirpputorin rappusten alapäähän jätetystä ilmaiskorista Comme des Garçons for H&M -villahameen ja laittaneensa sen eteenpäin myyntiin. Kyseessä oli kymmenen vuotta vanhan malliston vaate, mutta voittoa kansainvälisellä nettikirpputorilla tuli 32 euroa.

Suosituimmat yhteistyömallistot listattiin

H&M-vaatteet ovat liki joka suomalaisen vaatekaapista tuttuja tuotteita, mutta kirpputorilla ei himoita mitä tahansa paitoja.

Jos haluaa tehdä voittoa, myyntiin kannattaa laittaa H&M yhteistyömallistojen vaatteita. Maailman kuuluisimpien muotitalojen ja -suunnittelijoiden kanssa tehtyjä yhteistyömallistoja H&M on julkaissut vuodesta 2004 lähtien.


Muotiin keskittyvä Harper´s Bazaar -lehti esitteli yhteistyömallistoista parhaimmat huhtikuussa julkaistussa artikkelissaan.

Parhaimmiksi lehti nosti muun muassa Karl Lagerfeldin (2004), Stella McCartneyn (2005), Versacen (2011, 2012), Alexander Wangin (2014), Balmainin (2015) ja Kenzon (2016) kanssa toteutetut mallistot.

Näin H&M-vaatteita myytiin

Elisa Tikkasella on esittää kirjassaan yksi vinkki H&M yhteistyömalliston vaatteita myyville: myy vaatteita kansainvälisillä nettikirpputoreilla.

Suomalaisillakin nettikirpputoreilla kauppaa tehdään jonkin verran.

Tunnetuissa nettikaupoissa H&M erikoismallistot näkyvät ainakin korkeissa pyyntihinnoissa.

Tori.fi-verkkokaupassa kaupataan Kenzo H&M -paitaa hintaan 60 euroa. Paita muistetaan vuoden 2016 yhteistyömallistosta, joka aiheutti yleisöryntäyksen Helsingissä malliston lanseerauspäivänä.

Lue lisää: Helsingissä jonotettiin uutta H&M-mallistoa jo aamukuudelta, shoppailijoita saapui Pietarista asti – katso video!Ihmiset jonottivat uutta ErdemxH&M-mallistoa

Huuto.netissä kaupataan Balmainin H&M:lle suunnitteleman malliston mustaa kipparintakkia hintaan 250 euroa. Ederm H&M -mekosta pyydetään 300 euroa.

Toteutuneiden kauppojen osalta hinnat ovat hieman maltillisempia.

Seuraavat vaatteet on myyty huuto.net-sivustolla.


Tämä Kenzo x H&M- malliston collagepusero on myyty Huuto.netissä hintaan 35 euroa.


Maison Martin Margiela for H&M -yhteistyömalliston villahame on vaihtanut omistajaa 36 eurolla.


Aito nahkainen Jimmy Choo for H&M on puolestaan lähtenyt uuteen kotiin 25 eurolla.


Tämä Matthew Williamson for H&M viskoosista valmistettu riikinkukkomekko on myyty hintaan 37 euroa.

Vaatteen hinnasta voi saada puolet takaisin

Muotisovellus Zadaan toimitusjohtaja ja perustaja Iiro Kormi kertoo, että heillä kauppa keskittyy laatutuotteiden myyntiin. Tässä joukossa H&M erikoismallistot pärjäävät hyvin.

– Laadukkaasta vaatteesta voi saada myydessä puolet hinnasta takaisin, Kormi sanoo.

H&M erikoismallistojen suosituimpien joukossa ovat muun muassa H&M Versace sekä H&M Stella McCartneyn laukut ja H&M Alexander Wangin laukut ja kengät.

– Myös H&M Kenzo on suosittu, kenties kaikkein suosituin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt