Näitä haetaan juuri nyt Suomen nettikirppareilla – arkinenkin tavara vaihtaa hanakasti omistajaa, kun hinta on oikea

Syksy on hyvää aikaa laittaa tavaraa kiertoon. Huuto.netin ja Tori.fi:n asiantuntijat kertovat, mitkä esineet menevät nyt kirpputorilla hyvin kaupaksi.

Kirpputorimyynnissä näkyy piikki opiskelijaboksiin tarvittavissa tavaroissa.

Syksy on uuden aikaa.

Opiskelijat muuttavat ensimmäisiin omiin koteihinsa ja lapset aloittelevat harrastuksia.

Uusiin alkuihin liittyvät myös uudet hankinnat.

Moni ostaa tavaran aina uutena, mutta myös kirpputoriostaminen on suosiossa.

Kaksi vuotta sitten tehdyn tutkimuksen* mukaan puolet suomalaisista ostaa käytettyä tavaraa ainakin kerran vuodessa.

Lue myös: Vantaalainen Elisa tienasi kirppismyynnillä 3 000 euroa – näin hän sen teki

Kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat, myös kirpputorimyyjä voi saada myymistään tuotteistaan tavallista paremman hinnan. Sääntö numero yksi kuuluukin: mieti aina, mihin vuodenaikaan myymilläsi tavaroilla on eniten kysyntää.

Kysyimme nettikirpputori Huuto.netin ja Tori.fi:n asiantuntijoilta, mitkä asiat menevät alkusyksyllä kirpputorilla kuumille kiville.

Suosikkeja: Muuramen työpöytä ja Balmuirin tekstiilit

Huuto.netin tuotekehityspäällikkä Juho Laatikainen kertoo, että heillä syksy näkyy selkeästi tiettyjen hakusanojen suosiossa.

– Tällä hetkellä ihmiset hakevat erityisesti sisustustavaraa ja huonekaluja, jotka sopivat pieniin koteihin, Laatikainen kertoo.

Muuramen työpöydät, jääkaapit, parvisängyt ja piensisustekstiilit, kuten Balmuir ja Vallila löytävät nyt hakujen perusteella ostajansa.

Pelikonsolit ovat harrastuspuolella selkeä kirpputorien nousija.

– Retropelaaminen on isompi trendi. Monet hamstraavat 90-luvun laitteita tai 80-luvun Nintendoja, Laatikainen sanoo.

Jääkaappi ja kahvinkeitin myyntiin

Tori.fi:n markkinapaikkajohtaja Timo Huhtamäen mukaan syksyn muuttobuumi ja harrastukset ovat näkyneet jo heinäkuusta lähtien.

– Voimakkaimmin kysyntä keskittyy juuri opiskelijapaikkakunnille. Muilla paikkakunnilla on tasaisempaa ympäri vuoden, Huhtamäki kertoo.

Tällä hetkellä ihmiset etsivät erityisesti elektroniikkaa ja huonekaluja, kuten oikein hinnoiteltuja sohvia, sänkyjä ja tuoleja.

Joidenkin tuotteiden osalta kysyntää on enemmän kuin tarjontaa.

– Esimerkiksi nurkissa pyöriviä leivänpaahtimia, mikroja, blendereitä, kahvinkeittimiä ja muuta kodin elektroniikkaa kannattaisi laittaa myyntiin juuri heinä-elokuussa, jolloin niille on vahvin kysyntä. Näin on myös paras mahdollisuus saada tuote nopeasti ja mahdollisimman lähelle kaupaksi.

Myyntitilastot näyttävät erityisesti kodinkoneiden osalta hyviltä.

– Elokussa tiskikoneista on mennyt kaupaksi 66 prosenttia ja jääkaapeista sekä pakastimista 65 prosenttia, Huhtamäki vinkkaa.

Huuto.net ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

*Kirpputoritutkimuksen teetti Ikea. Tutkimuksen toteutti IRO Research ajanjaksolla 18.–25.4.2016. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä läänin mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1000.

Vinkit tavaran myyntiin nettikirpputorilla

Näin teet hyvän ilmoituksen:

1. Kiinnitä huomiota tuotteen nimeämiseen, jotta tuote löydetään mahdollisimman helposti. Muista merkki ja malli. Katso tarvittaessa apua esimerkiksi valmistajan sivuilta.

2. Mittaa tuote ja muista hyvät kuvat!

3. Kerro rehellisesti tuotteen kunnosta. Onko takuu voimassa? Myös huonokuntoinen tavara menee kaupaksi, jos siitä rehellisesti kerrotaan ja tuote hinnoitellaan oikein.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?