Asuminen

Jäikö uutuusmuki saamatta? Myös näillä muumimukeilla voi lyödä rahoiksi – maksetaan jopa tuhansia euroja!

Julkaistu:

Asuminen
Muumimukeja saa jo marketista kuin marketista, mutta silloin tällöin myyntiin tulee harvinaisuus. Niistä maksetaan satoja, jopa tuhansia euroja.
Torstaina puolenyön jälkeen tuli myyntiin uutukainen Arabian muumimuki nimeltään Muumin päivä. Muki on myynnissä vain yhden päivän ajan torstaina 9. elokuuta muumien luojan Tove Janssonin 104-vuotisjuhlapäivän kunniaksi.

Takuita siitä, että kaikille halukkaille riittäisi mukeja ei ole. Mukien tarkkaa määrää ei nimittäin ole paljastettu. Osa muumifaneista on jonottanut omaa mukiaan tuntikaupalla muumiliikkeiden edessä. Verkkokaupassa muki myytiin loppuun ennätysvauhdissa jo aamuyöllä.

Suomessa ei ole aikaisemmin ollut vain yhden päivän ajan myynnissä olevaa mukia, joten osa haaveilee uutuusmukista sijoitusmielessä. Muki maksaa 29,90 euroa, mutta sen arvo voi nousta jopa tuhansiin euroihin.

Suomalaisen designin asiantuntija Dan von Koskull arvioi, että Muumin päivä -mukia on valmistettu noin 4000 kappaletta. Von Konskull arvioi, että jos sarja on pieni, yhdestä mukista pyydetään satoja euroja jälkimarkkinoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muumimukit ovat keräilijöiden suosiossa. Jos Muumin päivä -mukia ei tällä kertaa onnistunut nappaamaan, myös näitä keräilyharvinaisuuksia voi yrittää bongailla omista nurkista tai nettikirppiksiltä.

Lue lisää: Lähihoitaja Annella on kaikki muumimukit – vaikuttavat kuvat himokeräilijän kokoelmasta


1. 1990-luvun muumimukit

Kerroimme toukokuussa, että esimerkiksi monet 1990-luvun muumimukit ovat suosittuja. 1990-luku oli viimeinen vuosikymmen, jolloin muumimukeja valmistettiin pienempiä määriä. Erilaisia malleja ilmestyi kaiken kaikkiaan 13 kappaletta. Tämän jälkeen muumimukien suosio lähti lentoon ja kappalemäärätkin lisääntyivät.

Ysärimukien kuuluisin yksilö lienee Huutokauppakeisari-ohjelmassa vuonna 2017 kaupattu Tumma keltainen -muumimuki, joka oli tuotannossa vuosina 1991–1996.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Muumipeikko unelmoi -muki

Tästä mukista on maksettu viisinumeroinen summa. Vuonna 2005 Muumipeikko unelmoi -mukeja valmistettiin yhteensä 2005 kappaletta. Siitä on maksettu huikeita summia, esimerkiksi kesäkuussa 2013 muki myytiin 10 000 eurolla Huuto.netissä.

3. Nipsu-muki

Ruskeapohjaista muumimukia, jossa on Nipsu, valmistettiin vuosina 2002–2008. Kyseinen muki myytiin huhtikuussa 2012 Huuto.netissä 5100 eurolla.

4. Fazerin muumimuki

Fazerin vuonna 2004 Arabialta tilaama jouluaiheista muumimukia valmistettiin vain 400 kappaletta. Mukin kuvio on Tove Janssonin tekemä joulumainos vuodelta 1951. Kuvassa muumihahmot kiipeilevät lahjavuoren päällä ja mukin teksti toivottaa "God jul önskar Fazer". Muki myytiin lokakuussa 2013 Huuto.netissä 3900 eurolla.

5. Roosa-muki tai Sarjakuva

Muumimukit-sivuston mukaan harvinaisimpiin muumimukeihin kuuluu roosa Muumimuki, josta maksetaan muutamia satoja euroja. Muki tunnetaan myös nimellä sarjakuva. Kaiken kaikkiaan se on kolmas julkaistu muumimuki ja sen etsimisessä voi mennä aikaa.

6. Millennium-muki

1999-2000 myynnissä oli Millennium muumimuki on harvinainen. Siitä maksetaan muutamia satoja euroja. Sen talvisessa kuvituksessa nähdään Tuutikki, Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko, Niiskuneiti ja Pikku Myy juhlistamassa vaihtuvaa vuotta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt