Asuminen

Asuntomessukotien 15 nerokasta ideaa, joilla ehostat omankin kodin kauniimmaksi

Julkaistu:

Asuntomessut
Pienillä ideoilla voi tehdä taikoja. Poimimme Porin Asuntomessuilta tärpit kodin ehostamiseen.
Näillä vinkeillä päivität sisustusta ja jalostat suunnitelmiasi, kun rakennat uutta.

1. Korista seinät


Tapettien rinnalla akustiikkapaneelit ovat yhä koristeellisempia. Siten ne tuovat paitsi hyötyä, myös sitä jotakin tilan ilmeeseen. Kuvassa Fiskarhedenvillan pohjanvalo.

2. Parkettia seinälle


Kaunis kalanruotokuvio on upea seinällekin nostettuna. Myös erilaiset puu- ja rimaseinät tuovat kotiin lämpöä ja ovat nyt trendikkäitä. Kalanruotolattia on kotimaisen Timberwisen mallistosta. Innoluxin Senaattori-valaisin on klassikko, joka palvelee lukutoukkaa illan hämärässä.

3. Pienempikin riittää


Kesäpaikan ei tarvitse olla suuren suuri, pienemmälläkin pärjää. Harri Koskisen suunnittelemat pienet sauna- ja mökkirakennukset julkaistiin Asuntomessujen kunniaksi osaksi Honkatalojen mallistoa. Vaaleat saunat perinteisine lauteineen ovat palanneet.

4. Taidetta kotiin


Taide tuo kotiin sielukkuutta – parhaimmillaan se voi antaa suuntaviivan koko sisustukselle. Asuntomessuilla messukävijät pääsevät tekemään taidelöytöjä usean taiteilijan töistä koostuvasta näyttelystä.

5. Korihuonekalut


Puunväriset korihuonekalut sopivat niin sisään kuin ulos ja tuovat kotiin rentoa tunnelmaa. Solid House Kodit.

6. Elävää vihreää


Viherkasvit ovat tärkeä osa kaunista sisustusta ja niille annetaan kodissa selkeästi oma paikkansa.

7. Vähemmän tapettia


Aina ei tarvitse tapetoida koko huonetta eikä edes koko seinää. Lyhyemmälläkin matkalla tapetti antaa tilaan ilmettä. Villa Hohde.

8. Ilmettä valaisimella


Valaisimet ovat tärkeitä paitsi tulevan syksyn lukuhetkien, myös asunnon ilmeen kannalta. Niistä upeimmat täyttävät suurenkin tilan ja näyttävät suuntaa muullekin sisustukselle. Upea puutikkuvalaisin on Hanna Anosen käsialaa.

9. Syvät sävyt


Moni messukoti on väriltään turvallisen suomalainen: harmaa ja valkoinen pitävät seinäpinnoilla pintansa. Mukavia poikkeuksiakin löytyy, ja ne erottuvat edukseen. Jo yhdellä syvän sävyisellä seinällä saa tilaan tunnelmaa. Sisustettu kierrätysmateriaaleilla.

10. Terassipihat


Nurmikon leikkuuseen väsähtäneet ilahtuvat tästä trendistä. Terassipihat voivat yhdistää rakennuksia toisiinsa – toisille pihoille ei ole jätetty hoidettavaa ruohopintaa lainkaan. Timberwise.

11. Tummat keittiöt


Mustat keittiöt ovat edelleen sisustajien mieleen. Mustan sijaan myös klassinen ja pehmeämpi tummansininen näyttää keittiössä kauniilta.

12. Yksityiskohdat kunniaan


Vaikka suureen remonttiin kotona ei ryhtyisikään, voi yllättävän pienillä asioilla nostaa sisustuksen tasoa. Valokatkaisijoita kosketamme ja käytämme monta kertaa päivässä ja niiden ulkomuodollakin on merkitystä. Miten mukavalta tuntuukaan napsauttaa valot päälle posliinikatkaisijasta! Mustat, posliiniset valokatkaisimet ovat Domus Classican mallistoa.

13. Puuta ja nahkaa


Materiaaleissa puu ja nahka pitävät pintansa. Riisutut nojatuolit yhdistävät nämä kaksi kauniisti ja päivittävät olohuoneen hetkessä tähän päivään. Siro Noma-nojatuoli on Hakolan mallistoa.

14. Liukuovet


Kun halutaan tilan tunnetta, ovat liukuovet paikallaan: yksityisyys on taattu, mutta aukeaville oville ei tarvitse laskea ylimääräisiä neliöitä.

15. Katse kattoon


Uudisrakentamisessa yksityiskohdilla on väliä. Kodin edullinen ehostus syntyy kattolistoista, joilla huoneeseen saadaan helposti uusi, arvokkaampi ilme.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt