Haluaisitko vuokrata kotisi Trumpin ja Putinin tapaamisen ajaksi? Näin paljon kotimajoituksesta pyydetään jo yhdeltä yöltä Helsingissä

Vuokraisitko kotisi kansainvälisille vieraille Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen ajaksi?

Kohutapaamisen aikaan 16.7. Airbnb:n majoitushinnat näyttävät olevan hieman tavanomaista korkeampia.

4.7.2018 15:30

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat 16.7. Helsingissä.

Uutisen myötä kansainvälinen huomio on kääntynyt Helsinkiin. Yhdysvaltalaismedia CNN on jo jakanut vinkkinsä kaikille Helsinkiä kohti suuntaaville.

Kaupungin vaikeasta hotellivuokraustilanteesta uutisoitiin heti tapaamisen varmistuttua. Tapaaminen tuo Helsinkiin tuhansia hotellivieraita, muun muassa kansainvälistä lehdistöä. Kerroimme siitä jutussa Trumpin ja Putinin tapaaminen tuo Suomeen jopa parituhatta toimittajaa.

Osa pääkaupunkiseudulla asuvista on puolestaan alkanut pohtia, kannattaisiko oma koti vuokrata tulijoiden käyttöön.

Näin paljon yhdestä yöstä pyydetään

Ilta-Sanomat tarkisti, näkyykö kuukauden kohutuin tapahtuma jo yksityismajoitusten varaustilanteessa ja hintapyynnöissä.

Keskitimme selvityksen Airbnb:hen, joka tunnetaan palveluna, jonka kautta voi ilmoittaa oman huoneensa tai vastaavan tilan vuokrattavaksi.

Kyseessä on suosittu päivä, sillä Airbnb kertoo sivuillaan, että vain seitsemän prosenttia kohteista on varattavissa kyseisiksi päiviksi. Seuraavana parina päivänä kohteista on varattavissa kymmenen prosenttia.

Kohutapaamisen aikaan 16.7. hinnat näyttävät olevan hieman tavanomaista korkeampia.

Airbnb:n keskimääräinen yökohtainen hintamittari kertoo, että Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen aikaan 16. heinäkuuta keskimääräinen hinta yhdeltä henkilöltä Helsingissä ja lähettyvillä on 97 euroa per yö. Mukana ovat kaikentasoiset ja -kokoiset asunnot, muun muassa 17 euron huone Helsingistä ja 900 euron luksusasunto Espoon Tapiolasta.

Neljä päivää tapaamisen jälkeen Helsingissä ja lähettyvillä majoittuu jo 15 euroa halvemmalla.

Airbnb:n mukaan keskimääräinen yökohtainen hinta Helsingissä ja lähistöllä tarjolla olevista asuinnoista on ajanjaksolla 19.-20. heinäkuuta 82 euroa.

Hinnat vaihtelevat jatkuvasti, sillä Airbnb muistuttaa sivuillaan, että majoitushinnoilla on yleensä tapana nousta, mitä lähemmäs h-hetkeä mennään.

Muista verotuskäytännöt

Innostuitko asuntosi vuokraamisesta vieraiden käyttöön?

Muista kuitenkin, että Airbnb-tienaamisesta voi olla luvassa ikävä veroyllätys.

Yleisesti asuntonsa voi nimittäin myydä verovapaasti, mikäli siinä on asunut kaksi vuotta yhtäjaksoisesti omistusaikanaan. Jos yhtäjaksoisuus ei täyty, esimerkiksi Airbnb-vuokrauksen takia, asunnosta saatavasta myyntivoitosta pitää maksaa luovutusvoittovero, joka voi olla tuhansia euroja.

Luovutusvoittoveron voi kuitenkin välttää yksinkertaisella vinkillä: jos ei vuokraa koko asuntoaan vaan esimerkiksi huoneen, yhtäjaksoinen asuminen ei katkea.

Tiesitkö muuten, että myös Doland Trumpin lapsuudenkotia vuokrattiin vuonna 2017 Airbnb:ssä? Lue lisää: Donald Trumpin lapsuudenkotia vuokrataan Airbnb:ssä: Laatta makuuhuoneessa muistuttaa ”historiallisesta hetkestä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?