Kuka maksaa Huvila & Huussi -ohjelman remontit? Tuottaja paljastaa 9 yllättävää seikkaa suosikkiohjelmasta - Asuminen - Ilta-Sanomat

Kuka maksaa Huvila & Huussi -ohjelman remontit? Tuottaja paljastaa 9 yllättävää seikkaa suosikkiohjelmasta

Julkaistu: 28.6.2018 20:30

Oletko aina ihmetellyt, mitä Huvila & Huussi -ohjelman remontit maksavat? Entä jos lopputulos ei olekaan toivottu? Metsästimme vastaukset näihin ja muihin televisiokatsojia kutkuttaviin kysymyksiin.

Me Naiset kysyi Huvila & Huussi -ohjelman tuottajalta Petra Turkialta, miten suosittu mökkiohjelma syntyy.

1. Miten kohteet valitaan ohjelmaan?

”Kohteiden valintaan vaikuttaa moni asia: minkälainen kohde on ja onko niissä ongelmakohtia. Emme halua vain ottaa remonttitilausta vastaan, vaan ratkaista oikeita haasteita. Pyrimme valitsemaan kohteita mahdollisimman monipuolisesti: saunoja, keittiöitä, tupakeittiöitä ja pihalla erilaisia piha-alueita.”

2. Saako asiakas itse valita, kuka tekee remontin?

”Ei saa. Meillä omat vakiotiimit, jotka tekevät remontit. Remontit tehdään tiukalla aikataululla ja meillä tulee olla tiukasti homma hanskassa ja varmuus siitä, että remontit valmistuvat sovitussa ajassa. Remonttitiimimme koostuu kokeneista luottohenkilöistä. Kohteissa tehdään erityyppisiä töitä, jolloin valitsemme myös niiden mukaan kohteisiin sopivat ammattilaiset.”

3. Kuinka suuri on remonttien budjetti?

”Remontin budjeteille ei ole ala- tai ylärajaa, ne sijoittuvat noin 10 000 ja 80 000 euron välille. Budjetti riippuu paljon kohteesta. Tunnin mittaisessa ohjelmassa täytyy tapahtua muutoksia ja muutokset tarvitsevat rahaa. Unelmat ja raha kulkevat käsi kädessä ja toiveiden noustessa myös budjetti kasvaa.”

4. Maksavatko asiakkaat itse remontin?

”Kyllä.”

5. Ylittyykö asiakkaan antama budjetti koskaan?

”Lähtökohtaisesti pysymme asiakkaiden kanssa sovitussa budjetissa. Joskus saattaa tulla eteen yllättäviä tekijöitä, kuten esimerkiksi hometta tai tuholaisia. Tällaisissa tilanteissa sovimme tarvittaessa budjetin nostamisesta yhdessä asiakkaiden kanssa.”

6. Mitä ohjelma tarjoaa ihmisille, jotka tarjoavat huvilansa televisioon?

”Suurimpana etuna on se, että ammattilaiset suunnittelevat meidän sisä- ja pihakohteet. Muutokset toteutetaan aina avaimet käteen -projektina. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia mistään, eikä käyttää siihen omaa aikaansa. Remontti tehdään normaalia nopeammassa aikataulussa. Mökki on heti paljastuksen jälkeen valmis asiakkaiden käyttöön.”

7. Kuinka paljon asukkaat saavat itse vaikuttaa remontin suunnitteluun ja lopputulokseen?

”Haastattelemme asiakkaita useaan otteeseen siinä vaiheessa, kun valitsemme lopulliset muutoskohteet. Kysymme heiltä heidän toiveistaan, unelmistaan ja selvitämme lempivärit ja -kukkaset. Tässä vaiheessa on hyvä mahdollisuus kertoa, mistä erityisesti pitää ja mitä toivoo. Tekovaiheessa suunnitelmia ei käydä enää läpi kohdehenkilöiden kanssa.”

8. Saavatko kohdehenkilöt remontissa käytetyt tavarat itselleen?

”Lähes kaikki kohteeseen hankitut tuotteet kuuluvat budjettiin. Pienemmät asiat, kuten lyhdyt, sohvatyynyt ja ulkoruukut ovat rekvisiittana ja kohdehenkilöt voivat ne halutessaan lunastaa.”

9. Onko lopputulos oikeasti asiakkaalle yllätys?

”Kyllä, kuvatut tilanteet kohdehenkilöiden reaktioista ovat aitoja. He eivät ole nähneet kohteita etukäteen.”

Mitä jos asiakas ei ole tyytyväinen lopputulokseen? Lue koko juttu Me Naisten sivuilta.

Me Naiset, Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Katso jutun pääkuvana olevalta videolta Huvila & Huussin sisustusarkkitehti vinkkaa, kuinka hirsimökin ilme raikastuu pienillä nikseillä.

Lue myös:

Mitä tekisimmekään ilman heitä! Persvakoäijä, terveyskenkämuija ja 4 muuta ihmistyyppiä, jotka pitävät Suomen pystyssä

Koukussa Remppa vai muutto -ohjelmaan? Tolkuttomat kylppärit ja 5 muuta asiaa, jotka pistävät suomalaiskatsojan silmään

Kukas se siinä kukkii? Testaa, kuinka hyvin tunnet Suomen luonnonvaraiset kukat!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?