Aki Palsanmäki antaa monesta suomalaiskodista löytyvän Kastehelmi-kerrosvadin hinnaksi 45 euroa – näin paljon hinta muuttuu Helsingissä

Kotimaan matkailija voi tehdä todellisia löytöjä, jos tietää mitä etsiä. Samalla klassikkotuotteella voi olla monta hintaa paikkakunnasta riippuen.

Yksi tuote, monta hintaa. Tai jopa niin, että vanhan tavaran kaupassakin hyvin liikkuvilla tuotteilla on sesonginmukainen hinta.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki antoi Ilta-Sanomien pyynnöstä 100:lle kodin klassikolle huutokauppahinnan. Hinnat ovat toteutuneita ulosmyyntihintoja Keski-Suomessa Äänekosken Hirvaskankaalla, Hirvaskankaan Kauppahuone Oy:ssä.

Yksi Palsanmäen hinnoittelemista tuotteista on Oiva Toikan Kastehelmi-sarjan kerrosvati, väriltään sininen. Palsanmäen hinta tuotteelle on 45 euroa.

Soittokierros paljastaa, että maakuntakaupungeissa hinta nousee ja Helsingissä hinta nousee reilusti.

Turkulaisen antiikkiliike Wanhan Eliaksen Antti Kulmala sanoo, että heillä tuote maksaisi noin 50 euroa.

– Sillä, onko väri sininen vai kirkas ei oikeastaan ole väliä, koska tätä tuotetta liikkuu suhteellisen paljon. Sellaisen tuotteen hinnoittelussa on enemmän pelivaraa.

Tamperelaisen antiikkiliike Vaarin Varaston yrittäjä Tero Mattila antaa hinnaksi noin 70 euroa. Ja nimenomaan sinisen kerrosvadin hinnaksi.

Kaikki näistä ovat selvästi alle Helsingin hintojen. Helsinkiläinen vanhojen astioiden verkkokauppaa harjoittava Astiataivas on myynyt tuotetta 95 euron hintaan. Sen kuvastossa hinta on kirkkaalle kerrosvadille.

– Näin se on, että isoissa maakuntakaupungeissa ollaan sellaiset 20–30 prosenttia alle Helsingin hintojen, sanoo Tero Mattila.

Aki Palsanmäen hinnoittelemat 99 muuta tuotetta on listattu Ilta-Sanomien uudessa erikoisjulkaisussa Kotisi aarteet.

Lue lisää: Vanha Aku Ankka -lehti voi olla jopa 7 000 euron arvoinen, taskukirjankin arvo voi olla satoja euroja

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?