Asuminen

Uudista mökkisaunan pukuhuone – 7 kaunista sisustusvinkkiä Suomen suveen

Julkaistu:

Sisustus
On vaikea kuvitella Suomen kesää ilman saunaa. Jotta paitsi ruumis myös mieli lepäisi, voi tehdä esteettisiä valintoja.
Monen kesään kuuluu ehdottomasti mökkisauna. Tuo hämyisä ja pieni tila, joka on kuitenkin täynnä tunnelmaa.

Mökkisaunan kuuluukin olla rento, mutta sitä voi kuitenkin somistaa tuomalla tilaan kauniita, mutta toimivia elementtejä.

Itse sauna saa tietenkin pysyä simppelinä, mutta näillä seitsemällä vinkillä pääset alkuun pukuhuoneen sisustamisessa. Yksityiskohdilla voi pienestäkin tilasta luoda ilman remonttia ihanan tunnelmallisen ja tyylikkään – unohtamatta käytännöllisyyttä.

Kokosimme 7 vinkkiä tyylikkääseen mökkisaunomiseen.

1. Tunnelmoi tauluilla


Niin kuin kotiakin, myös saunan pukuhuonetta voi somistaa tauluilla. Rauhoittavan merihenkinen valokuva tai maalaus sopii hillittyyn sisustukseen.

2. Valitse juutti


Juuttimatto on kesäinen, kaunis ja kestävä valinta saunan matoksi. Se sopii myös väritykseltään monenlaisiin sisustuksiin.

3. Kalusta kevyesti


Valitse saunan pukuhuoneeseen kevyitä kalusteita, jotka pitävät pienenkin tilan ilmavana. Esimerkiksi puu ja punos ovat kauniin luonnonmukaisia. Kevyt sohva mahdollistaa rennon jäähdyttelyn niin sisällä kuin ulkonakin ja puisia tikkaita voi käyttää tyylikkäänä pyyhetelineenä.

4. Muista juoda!


Moni nauttii toki saunajuomana muutakin kuin vettä, mutta jokaisen olisi varmasti hyvä hikoilun välissä juoda muutama lasi sitäkin. Vettä kuitenkin harvemmin tulee tuotua varta vasten saunalle, joten hanallinen lasijuoma-astia ratkaisee ongelman supertrendikkäästi! Veden voi halutessaan maustaa vaikka sitruunaviipaleilla ja mintulla.

5. Valaise kynttilöillä


Kynttilät luovat tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Voit valita mielesi mukaan joko tuoksukynttilän tai hajusteettoman version. Kynttilät sopivat niin raikkaaseen päiväsaunaan kuin pimeään kesäiltaankin. Asettele kynttilöitä pukuhuoneeseen ja saunan ulkoterassille.

6. Peilillä tilantuntua


Peili avartaa tilaa, on kaunis sisustuselementti ja kaiken lisäksi käytännöllinenkin. Kokovartalopeiliä tuskin kukaan kaipaa saunatiloihin, mutta pieni peili tuo mielenkiintoa viemättä tilaa. Se voi jopa parhaimmillaan toimia lisäsäilytystilana.

7. Pehmeyttä penkeille


Pehmeät istuin- ja sisustustyynyt tuovat tietenkin mukavuutta, mutta ne tekevät tilasta ja terassista myös kotoisan tyylikkään.

Kuvat: valmistajat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt