Helsingin keskustassa on myynnissä puutalounelma, joka pilkottaa piilosta kivitalojen keskeltä

Keskellä Helsingin keskustaa pääsee puutalon romanttiseen rauhaan.

Keltainen puutalounelma on itse asiassa kivitalon ja puutalon yhdistelmä.

17.4.2018 16:29

Helsingin Ullanlinnassa on myynnissä kohde, jonka erikoinen sijainti kiinnittää katsojien huomion. Kivitaloistaan tunnetun alueen keskellä sijaitsee puutalounelma, kolmio, jonka pihalla vallitsee täydellinen rauha.

Kun kohdetta tarkastelee lähempää, tajuaa, että oikeasti kyseessä on puutalon ja kivitalon yhdistelmä. Rakennus on yksi kuudesta historiallisesti, rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaasta etelähelsinkiläisestä puurakennuksesta. Myynnissä oleva talo on rakennettu 1880–1933.

– Jostakin löytyi vanhoja lehtileikkeitä, joiden mukaan talossa olisi toiminut vuoteen 1934 asti makkaratehdas, kohdetta välittävä Saija Hakola-Tikanoja kertoo Ilta-Sanomille.

Sittemmin rakennuksessa on tapahtunut paljon muutakin. Siellä on ollut muun muassa työtiloja ja toimistohuoneita.

Virallisesti rakennus muutettiin asuinrakennukseksi vuosina 2011–2012. Tuolloin aloitettiin myös nykyinen remontti, jossa kolmen huoneen ja 68 neliön kokonaisuudesta loihdittiin vaaleansävyinen luksushuoneisto. Vanhasta muistuttaa muun muassa eteisen tiilipinta. Uutta ja vanhaa on yhdistetty kauttaaltaan taidokkaasti.

Hakola-Tikanojan mukaan huoneisto on herättänyt erityisesti uniikkeja tiloja rakastavien mielenkiinnon. Tulevan asukkaan tuleekin olla henkilö, joka ei kaipaa virtaviivaisen suoria seiniä, vaan hyväksyy kulmat ja mutkatkin.

Kohteesta löytyy myös huomiota herättävä, erittäin kaunis yksityiskohta. Kun kulkija luo katseensa ylös vanhaan tiilikattoon, siitä löytyy holvimainen osuus. Se luo paikalle ainutlaatuisen romanttisen tunnelman.

Kohde on myynnissä Etuovi- ja Oikotie-sivustoilla.

Tampereen ihme

Ilta-Sanomat on kertonut erikoisista puutaloista aiemminkin. Joitakin viikkoja sitten tamperelaisten asuntobongareiden ihmetykseksi tuli myyntiin kohde, joka näytti olevan kiinni toisessa talossa.

Tämä Tampereella sijaitseva puutalo näyttää kököttävän aivan toisessa talossa kiinni. Matkaa on todellisuudessa kaksi metriä.

Todellisuudessa Tampereen Pispalassa sijaitsevasta sinisestä hirsitalosta on matkaa vierustoveriin kaksi metriä. Illuusio toisissaan kiinni olevista taloista syntyy, sillä talojen kokoero on huomattava.

Erikoinen rakennusratkaisu johtuu siitä, että aikoinaan rakennuskaavoja noudatettiin huonosti. Tänä päivänä ei saa rakentaa neljää metriä naapuria lähemmäs.

Ilta-Sanomat ja Oikotie.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?