Suvi, 32, asuu vuokralla 800 000 euron kattohuoneistossa ja sijoittaa rahansa asuntoihin

Suvi Jurvélius haluaa asua unelma-asunnossaan nyt eikä joskus tulevaisuudessa. Vuokra-asunnossa rahaa jää myös sijoittamiseen.

Suvi asuu miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Kalasatamassa sijaitsevassa sataneliöisessä uudiskohteessa.

14.4.2018 14:41

Suvi Jurvéliuksen, 32, kattohuoneiston parvekkeelta aukeaa upea merinäköala Helsingin Katajanokalle. Suvi on muuttanut miehensä ja kahden tyttärensä kanssa Kalasatamassa sijaitsevaan sataneliöiseen uudiskohteeseen kuukausi sitten. Perheen edellinen vuokra-asunto meni alta, kun vuokranantaja päätti muuttaa itse sinne.

Nykyisessä vuokra-asunnossa on kaksi kerrosta, sauna, isot ikkunat ja kolme makuuhuonetta. Asunto on reilun 800 000 euron arvoinen, eikä Suvin ja hänen miehensä Jarkko Huttusen mielestä olisi ollut järkeä ottaa suurta lainaa pankista vain tätä yhtä asuntoa varten. Sen sijaan pari maksaa siitä nyt vuokraa 2400 euroa kuussa.

– Monille on tärkeää omistaa asuntonsa, vaikka se ei olisikaan se unelmien koti. Meille on tärkeämpää asua unelmoimassamme asunnossa nyt eikä joskus kaukana tulevaisuudessa.

Suvi ja hänen miehensä Jarkko työskentelevät yrittäjinä ruotsalaiselle Zinzino-nimiselle suoramyyntiyritykselle. Suvin palkka on moninkertainen verrattuna aiempiin töihin, ja yhteiset tulot kattavat asumisen hyvin. Suvia ilahduttaa etenkin vuokralla asumisen helppous.

– Koti on minulle älyttömän tärkeä paikka. Vietän täällä paljon aikaani, ja siksi asunnon täytyy tuntua kodilta. On kuitenkin mahtavaa, ettei mikään pakota minua olemaan kiinni tässä.

Taloudellisessakaan mielessä ratkaisu ei ole Suvin mukaan huono: pari nimittäin sijoittaa rahansa paljon tuottavampiin kohteisiin kuin omistusasunnon lainan maksamiseen.

Tavoitteena kymmenen uutta sijoitusasuntoa joka vuosi

Vielä muutama vuosi sitten Suvi ajatteli, että omistusasuminen on ainoa taloudellisesti järkevä tapa asua. Hän asui omistamassaan paritalossa, kun alkoi seurustella Jarkon kanssa.

Pari innostui käymään varallisuusvalmennuskursseilla, minkä seurauksena he ryhtyivät asuntosijoittajiksi. Suvi ja Jarkko ostivat vuonna 2016 kaksi asuntoa ja seuraavana vuonna neljä lisää. Myös tänä vuonna on tarkoitus ostaa useampia. Pari ei itse ole tekemisissä vuokralaistensa kanssa, vaan he ovat palkanneet sitä varten asiaan erikoistuneen firman.

– Suunnitelmanamme on kasvattaa aggressiivisesti asuntosalkkuamme. Haluaisimme ostaa kymmenen uutta asuntoa joka vuosi.

Pari hyödyntää niin sanottua velkavipua: velkaraha sijoitetaan niin, että se tuottaa velan kustannuksia enemmän. Pikkuhiljaa vuokralaisten maksamilla vuokrilla lyhennetään sijoitusasuntojen lainoja.

Suvilla on sijoituksia myös osakkeissa, rahastoissa, arvometalleissa ja jopa bitcoineissa. Hän on kuitenkin keskittynyt sijoitusasuntoihin, sillä ne tuntuvat turvalliselta vaihtoehdolta: vaikka taloudessa menisi huonosti, ihmisten pitää aina asua jossain.

Vaikka Suvi on itse asuntosijoittaja, häntä ei haittaa maksaa vuokraa toiselle.

– Rahan kuuluukin kiertää. Sitä varten se on olemassa.

Me Naiset haastatteli myös Milkaa, jolla on 45 vuoden asuntolaina. Lue juttu: ”Olisimme saaneet jopa sadan vuoden laina-ajan”

Lue myös:

Elintarvikealalla työskentelevä Maija, 26, rikastui bitcoineilla: ”Heitin huvin vuoksi muutaman satasen niihin”

Viiden lapsen äiti ryhtyi sijoittamaan, nyt koossa lähes 600 000 euron varallisuus: ”Halusin olla lasten kanssa kotona”

FIRE-ihmiset haluavat eläkkeelle nuorena – yksi heistä on Merja, joka saa säästöön puolet nettotuloistaan

5 kotitaloutta kertoo, kuinka paljon ruokaan kuluu kuukaudessa – pihistelijä syö ateriansa ulkona

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?