Nyt puhuvat sihteerit: palkka yli 4000 euroa ja paljon vastuuta – ”Ennakkoluulo on, että istuskelen lakkaamassa kynsiä” - Asuminen - Ilta-Sanomat

Nyt puhuvat sihteerit: palkka yli 4000 euroa ja paljon vastuuta – ”Ennakkoluulo on, että istuskelen lakkaamassa kynsiä”

Monella on yhä väärä kuva sihteerin työstä. Korkeasti koulutetun johdon assistentin työhön ei kuulu kahvin keittäminen.

Sihteerit kertovat, millaista työtä he oikeasti tekevät.

12.4.2018 19:00

Stereotypian mukaan kaupan kassalla työskentely on pienipalkkaista ja ikävää. Tiina, 46, kuitenkin tienaa kaupan kassalla jopa 40 000 euroa vuodessa. Hän kertoi vähän aikaa sitten Me Naisten haastattelussa myös pitävänsä työstään.

Tiina ei ole ainoa, jonka työ on jotakin ihan muuta kuin ulkopuoliset kuvittelevat. Moni muukin ammatti on aliarvostettu. Nyt sihteerit kertovat, millaista työtä he oikeasti tekevät.

”Minua on kutsuttu monessa työpaikassa sihteeriköksi”, 48-vuotias toimistosihteeri kirjoittaa.

”Ex-aviomieheni ei aikoinaan millään tajunnut, että voin olla työpäivän jälkeen aivan puhki. Hänen mielestään vain ruumiillinen rasitus oikeuttaa löhöämään sohvalla. Myös ystävien taholta koin vaitonaista vähättelyä.”

Sihteeri oli väsynyt, koska joutui ottamaan vastuuta monien ikävien asioiden hoitamisesta ja pyörittämään firmaa loma-aikoina käytännössä yksin. Sihteeri esimerkiksi ehdotti toimitusjohtajalle lomautuksia, jotta firma pysyisi pystyssä huonon taloustilanteen yli.

”Ennakkoluulo on, että istuskelen lakkaamassa kynsiä ja juoruilemassa työkavereiden kanssa heti, kun pomon silmä välttää.”

Tyhmä blondi?

Toinen, 41-vuotias johdon assistentti täydentää, että sihteeristereotypiaan kuuluu myös se, että sihteeri vain keittää kahvia ja hoitaa pomon juoksevia asioita ilman koulutusta.

Todellisuudessa työhön liittyy paljon vastuuta, viestintää ja henkilöstöhallintoa. Palkkauskaan ei vastaa ennakkoluuloja.

”Ajatellaan, että assistenteilla ja sihteereillä on huono palkka. Julkisella puolella onkin, mutta yksityisellä puolella pääsee ihan hyviin tuloihin (yli 4 000 euroa kuukaudessa) kun on kokemusta”, johdon assistentti kertoo.

Hän joutuu toisinaan puolustelemaan työtään.

”Jotkut ihmiset siivuttavat minut kokonaan joissakin tilaisuuksissa sen jälkeen, kun kuulevat tittelin. Pidetään tyhmänä blondina.”

Lue, mitä kirjastonhoitaja, työtään rakastava siivooja ja muut aliarvostetut ammattilaiset kertovat Me Naisten jutussa.

Lue myös:

Tiina, 46, tienaa lähikaupan kassalla jopa yli 40 000 euroa

Elintarvikealalla työskentelevä Maija, 26, rikastui bitcoineilla: ”Heitin huvin vuoksi muutaman satasen niihin”

Suomessa on vain yksi nainen moottoripyöräpoliisina – syynä käsittämättömän raskas tehtävä pääsykokeessa: 250 kg, 460 metriä

Satu on päivisin Lidlin kassa – vapaa-ajallaan hän hankkii lisätuloja eroottisella verkkokaupallaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?