Asuminen

Siivoojat oikaisevat harhaluulon: Kodin yleisin siivousrutiini meni täysin uusiksi

Julkaistu:

Siivous
Siivousalan asiantuntijoiden mukaan suomalaisilla on parantamisen varaa perinteisessä kodin siivousjärjestyksessä.
Kevät kohottaa mielialaa ja saa luonnon kukoistamaan. Silmujen puhkeamista ja auringon säteitä on kiva tarkkailla ikkunalasin takaa.

Valitettavasti valo paljastaa myös pesemättömät ikkunalasit – ja oikeastaan kaiken muunkin epäjärjestyksen. Mistä tuokin villakoirarykelmä on tuonne sängyn alle eksynyt?

Viimeistään nyt on siis aika tehdä kodin suursiivous, jota myös kevätsiivoukseksi kutsutaan.

Freskan tiedotteessa vinkkinsä kevätsiivoukseen kertovat siivoojia työkseen kouluttava Linh Train sekä siivooja ja kouluttaja Emese-Bakk.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Etenkin yksi niistä on täysin erilainen, mihin olemme aiemmin tottuneet. Ammattilaisten mukaan suomalaisilla on nimittäin parannettavaa perinteisessä kodin siivousjärjestyksessä.


Imurointi kannattaisikin tehdä itse asiassa ennen pölyjen pyyhkimistä, sillä imurointi itsessään pölyttää ilmaa, jolloin pinnoille voi kerääntyä pölyhiukkasia.

Muut vinkit kevätsiivoukseen näyttävät tältä:

1. Hyödynnä lisääntynyt valon määrä

Puunaa nurkat, jotka ovat jääneet talven aikana huomiotta. Tyhjennä tasot turhasta tavarasta ja kiillota paikat hohtaviksi. Käytä apuna auringonvaloa, näet ongelmakohdat paremmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Kierrätä vuoden aikana kaappeihin kertynyt turha tavara

Kun tavaraa ei ole kotona liikaa, myös siivoaminen sujuu näppärämmin. Pöly ei myöskään keräänny pöydille, kun niissä on vähemmän tavaraa sitä keräämässä.

Järjestä uudelleen myös kaapit: huolla neuleet ja muut talvivaatteet ja tuo piristävät kevät- ja kesävaatteet niiden tilalle.

3. Raikasta koti pesemällä verhot, koristetyynyt ja viltit

Tekstiilit kerryttävät talven aikana huomattavan määrän pientä pölyä ja likaa itseensä, mikä lisää sisäilman tunkkaisuutta. Pesuveteen voi lisätä esimerkiksi tipan eteeristä laventeliöljyä tai muuta suosikkituoksua.

4. Imuroi ja tuuleta patjat

Muista imuroida ennen pölyjen pyyhintää. Voit hyödyntää myös imuroimisessa eteerisiä öljyjä lisäämällä pölypussiin muutaman tipan piparminttuöljyä ennen imurointia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt