Tampereella kaupataan upeaa hirsitaloa, jossa on yksi suuri mutta – ostajaehdokkaat ymmällään

Talon sijainti on saanut ostajaehdokkaat empimään.

Pispala on rakentamisen kannalta erikoista aluetta.

26.3.2018 14:10

Tampereen Pispalassa on myynnissä ihastuttava omakotitalo, jonka erikoinen sijainti on herättänyt ostajaehdokkaissa suurta kummastusta. Sininen hirsitalo seisoo nimittäin niin lähellä jykevää kivitaloa, että varsin erityylisten talojen voisi luulla olevan jopa kiinni toisissaan.

Todellisuudessa taloilla on etäisyyttä toisiinsa noin kaksi metriä. Talosta uutisoi ensin Iltalehti.

– Talot sijaitsevat Pispalassa hyvinkin lähellä toisiaan, mutta tässä se korostuu voimakkaasti, koska talojen kokoero on merkittävä, kertoo kiinteistöä välittävä Pekka Salo.

Vieressä seisoo Ahjolan opisto.

Myytävällä talolla on kokoa kaiken kaikkiaan noin pari sataa neliötä. Vieressä nököttävä vaalea kivitalo toimii Ahjolan kansanopistona.

– Opiston vieressä talo näyttää ihan mökiltä, mutta se on ihan täysverinen talo.

Salon mukaan talon sijainti on ostajaehdokkaiden keskuudessa vedenjakaja. Nykyistä omistajaa se ei ole koskaan häirinnyt.

– Osa on nostanut talon sijainnin tikunnenään ja ollut sitä mieltä, että se on kamalan huonossa paikassa. Se on vähän siitä kiinni, miten sitä kolikkoa pitää kädessä. Omistaja on itse kokenut, että sijainti on hyvä, koska siitä on kaikkialle todella lyhyt matka, Salo kertoo.

Talo huokuu maalaisromantiikkaa sekä sisältä että ulkoa.

Nykyisiä asukkaita opiston läheisyys ei ole häirinnyt.

Tampereen Erämiehenkadulla sijaitsevassa hirsitalossa ei ole ikkunoita opistorakennusta kohti, ja vaalean kivitalon voi havaita sisältä käsin ainoastaan viistosti olohuoneen ikkunasta.

– Todella monesta kerrostaloasunnosta vaikka Tampereella tai Helsingissä näkyy ihan suoraan toiseen asuntoon, mutta ei tästä. Eikä tällaisessa opistossa myöskään ole elämää samalla tavalla kuin normaalissa asunnossa.

Kolmekerroksisen talon myyntihinta on tällä hetkellä 349 900 euroa.

Talo sijaitsee Pispalan Haulitornin ympäristössä.

Sininen hirsitalo valmistui 20-luvulla ja opistorakennus nousi sen rinnalle vasta kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Kivitaloa laajennettiin 50-luvulla, jolloin rakennusten välimatka kuroutui muutamaan metriin.

Erikoinen rakennusratkaisu johtuu Salon mukaan siitä, että noihin aikoihin rakennuskaavoja noudatettiin huonosti. Tänä päivänä ei saa rakentaa neljää metriä naapuria lähemmäs.

– Uskon, että löydämme tähän city-ihmisen, joka arvostaa hirsitaloa ja sen rakenteita. Kaikille kodeille löytyy aina oikea omistaja.

Ilta-Sanomat ja Oikotie.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?