Asuminen

Kaipaatko kotiin lisää tunnelmaa? Sisustustakka on kirjaimellisesti talven kuumin trendi

Julkaistu:

Takka
Sisustustakat luovat kotiin tunnelmaa. Se on helpompi vaihtoehto puulämmitteisen takan rinnalle.
Sisustustakkoihin on saattanut törmätä kuluneen vuoden aikana esimerkiksi sisustusblogeissa ja aihepiirin lehdissä. Moni saattaakin ihmetellä, mikä ilman puita lämmitettävä sisustuselementti oikein on ja mikä on sen tarkoitus.

Suomen sisustustakka Oy on tuonut sisustustakkoja Suomeen vuodesta 2006. Toimitusjohtaja Jaakko Raanimo kertoo, että takkojen suosio on viime vuonna ottanut jälleen tulta alleen.

Sisustustakka saattaa olla huomattavasti helpompi vaihtoehto kuin puilla lämmitettävä. Myöskin kerrostaloasuntoihin helpommin asennettava.

– Sisustustakka on useimmiten takka, jossa poltetaan bioetanolia. Bioetanoli tuottaa liekin ja luo tunnelmaa, Raanimo selventää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Raanimon mukaan sisustustakka tuottaa kyllä myös lämpöä ja lämpöaste riippuu polttimen koosta.

– Pieni biotakka tuottaa noin yhden kilowatin lämpöä, iso biotakka voi tuottaa jopa 3–4 kilowattia lämpöä, Raanimo jatkaa.

Tunnelmaa terassille

Sisustustakan voi sijoittaa mihin huoneeseen tahansa, mutta yleisin paikka on Raanimon mukaan olohuone. Myös makuuhuoneessa takka voi olla kiva lämmöntuottaja.

– Terasseille sisustustakka tuo myös vähän lämpöä ja tunnelmaa.

Biotakka toimii siinä olevan säiliön avulla, johon bioetanolia kaadetaan ja sen jälkeen poltin sytytetään. Biotakka on Raanimon mukaan täysin savuton, hajuton ja vaaraton. Ilmaan pääsee vain vettä ja hiilidioksidia.

– Meidän takat ovat myös sellaisia, että jos takka kaatuu, polttoneste ei pääse valumaan polttimesta pois.

Sähkötakka tuottaa höyryä

Takkahenki.fi:n toimitusjohtaja Jouko Kauppi kertoo, että heidän valikoimissaan on sekä sähkö-, ja biotakkoja.

Kauppi kertoo, että heidän asiakkaistaan moni korvaa uudenlaisella takalla esimerkiksi 1970-luvun avotakkoja, joista hormit on saatettu sulkea.

– Sähkötakan töpseli kiinnitetään seinään, se on helppo ja turvallinen, Kauppi vertaa sähkötakan ja biotakan eroavaisuuksia.

Monessa sähkötakassa on myös lämmitin, jonka saa pois päältä ja on säädettävissä. Kun sähkötakkaa lämmittää, virrankulutus on tietenkin suurempi.

– Talvisin on kysyntää sähkötakoista, jotka tuottavat höyryä ilmankostuttimen tavoin. Vaivannäköä on toki enempi, koska vettä täytyy lisätä parin tunnin välein.

Turvallisuus ensin

Jouko Kauppi muistuttaa sähkö-, tai biotakoista haaveilevia kiinnittämään huomiota takan turvallisuuteen sekä biotakan bioetanolin laatuun.

– Mitä puhtaampaa bioetanoli on ja mitä korkeampaa on sen alkoholipitoisuus, sitä vähemmän syntyy palamisjätettä, hajuja tai muita haittoja. Halpa ei välttämättä ole hyvää.

Viisi ihanaa sisustustakkaa

Ruby Fires MilanoQwara -sisustustakkaSisustustakka Nordic De Luxe OptiflameSähkötakka Etela, seinälleRistomatti Ratia - biotakka Kotipesä


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt