Asuminen

Tiedätkö, mikä on keittiön pahin bakteeripesä? Näin estät pöpöjä päätymästä lautasellesi

Julkaistu:

Keittiö
Keittiö on kodin paikoista se, jossa hygieenisyyttä ei voi korostaa liikaa.
Erilaiset leikkuulaudat ovat kovassa käytössä joka kodissa, mutta harva tietää, millaisia bakteeripesiä nämä keittiön näppärät alustat todellisuudessa ovatkaan. Pöpöt viihtyvät leikkuulaudan rikkoutuneessa pinnassa, joten naarmuinen lauta on vaihdettava säännöllisin väliajoin uuteen.
  • Artikkelin yllä olevalla videolla paljastetaan kodin kuusi pahinta bakteeripesää.
Tärkein nyrkkisääntö on se, että keittiössä ei pärjää yhdellä leikkuulaudalla.

Hanki lihalle, vihanneksille ja leivälle omat leikkuulautansa, tai ainakin pese ne huolellisesti eri elintarvikkeiden käsittelyn välillä. Voimakastuoksuisille ruoka-aineille kuten sipulille ja kalalle kannattaa myös hankkia omat lautansa.

Muovinen leikkuulautaKäyttö

Muovisia leikkuulautoja voi käyttää esimerkiksi kasvisten ja lihan pilkkomiseen. Kun käsittelet värjääviä tai voimakasaromisia ruoka-aineita suojaa leikkuulauta kosteutta kestävällä paperilla, esimerkiksi leivinpaperilla, tai vähintään kastele lauta. Vaihda leikkuulauta uuteen, kun se naarmuuntuu tai lohkeaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Puhdistus

Muovisen leikkuulaudan voi huoletta pestä astianpesukoneessa. Puhdistus vaatii erityistä tarkkuutta, jos käsittelit leikkuulaudalla raakaa lihaa. Muovinen leikkuulauta on viisainta kuivattaa ilmavasti ja erillään muista tiskeistä.

Säilytys

Muovista leikkuulautaa ei pidä säilöä muiden astioiden kanssa päälletysten.

Puinen leikkuulautaKäyttö

Puinen leikkuulauta sopii parhaiten kuiville ruoka-aineille, kuten leivälle. Puinen leikkuulauta tulisi vaihtaa uuteen kerran vuodessa.

Puhdistus

Puista leikkuulautaa ei kannata laittaa astianpesukoneeseen, vaan se puhdistuu parhaiten lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Pesun jälkeen puinen leikkuulauta kannattaa vielä huuhdella kylmällä vedellä, joka sulkee puunsyitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos leikkaat pelkkää leipää, laudan pyyhkäisy riittää.

Myös puinen leikkuulauta pitää kuivattaa erillään muista astioista. Pesun lisäksi puulauta tarvitsee myös säännöllistä öljyämistä.

Säilytys

Puisia leikkuulautoja ei pidä säilöä toistensa päälle pinottuna, vaan laudat tulisi säilyttää mahdollisimman ilmavasti.

Vinkki!

Sitruunasta ja suolasta saa kätevän pesuaineen puisen leikkuulaudan puhdistamiseen. Voit myös kokeilla hioa laudan pintaa hiekkapaperilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt