Asuminen

Oikea kukka oikeaan paikkaan: Helpoimmat huonekasvit kodin eri huoneisiin

Julkaistu:

Huonekasvit
Kaipaatko jotakin kasvia esimerkiksi kylpyhuoneen piristykseksi?
Huonekasveja on mukava omistaa, mutta mikäli ei ole asiaan perehtynyt, saattavat kukat mystisesti lakastua ja kuolla pois.

Veronica Peerless on kirjoittanut vastailmestyneen Huonekasvien henkiinjäämisopas (Gummerus) -teoksen, jossa hän kertoo vinkkejä huonekasvien hoitoon ”hortonomisesti heikkotaitoisille”.

Sen lisäksi, että kirjassa selitetään tarkat hoito-ohjeet 119 huonekasville, kerrotaan siinä myös kasvien hoidon perusteita aina kastelusta erilaisiin tuholaisiin, jotka voivat kasveja uhata.

Kirjaan on myös valittu parhaat kasvit viidessä eri kategoriassa: työpöydälle, paahteeseen, kylpyhuoneeseen, varjoon ja olohuoneeseen. Esittelemme tässä niistä nyt helppohoitoisimmat.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Työpöydälle

Reunustraakkipuu Dracaena marginata

Vähään tyytyvä reunustraakkipuu puhdistaa tehokkaasti ilmaa ja pärjää satunnaisella kastelulla. Se voi kasvaa korkeaksi, mutta kapeana se vie vähän tilaa. Sijoita ruukku kevyeen varjoon.


Keihäsanopinkieli Sansevieria cylindrica

Näyttävällä keihäsanopinkielellä on paksut, keihäsmäiset lehdet. Helppohoitoinen kasvi ei vaadi kovinkaan paljon kastelua, joten se pärjää toimistossa myös loman ajan.


Paahteeseen

Lääkealoe Aloe vera

Tämä särmikäs mehikasvi viihtyy voimakkaassa valossa ja kestää jonkin verran suoraa aurinkoakin. Täyskasvuinen aaloe kasvattaa tyvelleen pikkutaimia.


Rahapuu Crassula ovata

Rahapuu tarvitsee paljon valoa, ja se sietää jonkin verran suoraa auringonpaistetta. Taimet myydään melko pieninä, joten ne mahtuvat hyvin eteläikkunalle. Rahapuu elää useita vuosia ja voi kukkia talvisin.


Kylpyhuoneeseen

Pitsilehti Fittonia

Tällä sademetsien kasvilla on upea kirjava lehdistö. Kosteudesta pitävä kasvi viihtyy kylpyhuoneessa hieman varjoisassa paikassa.


Isoposliinikukka Hoya carnosa

Tällä köynnöksellä on kauniit vahamaiset kukat, joiden tuoksu täydentää rentouttavia kylpyhetkiä. Kasvi vaatii paljon valoa ja kosteutta, joten se on syytä sijoittaa valoisaan kylpyhuoneeseen.


Varjoon

Viirivehka Spathiphyllum

Viirivehkat ovat vähään tyytyviä kasveja, joilla on kiiltävät lehdet ja upeat valkoiset kukat. Ne eivät helposti kärsi valon vähyydestä tai kastelun unohtumisesta.


Pesäraunioinen Asplenium nidus

Tämän helppohoitoisen saniaisen heleänvihreät lehdet kasvavat ruusukkeena. Se selviää vähässä valossa, mutta pyyhi lehtiä säännöllisesti, jotta ne saavat valoa ja säilyttävät kiiltonsa.


Olohuoneeseen

Palmuvehka Zamioculcas zamiifolia

Tämän näyttävän kasvin erikoiset lehdet kiinnittävät katseen. Palmuvehka vie vain vähän tilaa, ja se on helppo hoidokki.


Isoanopinkieli Sansevieria trifasciata

Helppohoitoisen kestosuosikin arkkitehtoninen olemus täydentää minkä tahansa tyylin. Anopinkieli puhdistaa myös tehokkaasti ilmaa.


Lähde: Veronica Peerless: Huonekasvien henkiinjäämisopas (Gummerus)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt