Asuminen

Ville löysi palvelutalosta oudon oven, joka ”ei johda mihinkään” – mystisen rakennusratkaisun taustalta löytyi varsin simppeli syy

rac

Julkaistu:

Outo ovi
Villen sukulaiset ovat saaneet revittyä hassusta ovesta paljon iloa irti.
Erilaiset rakennusratkaisut eivät aina käy maallikon järkeen, vaikka niiden taustalla olisi täysin pätevä syy.

Tällaisen tilanteen eteen joutui oululainen Ville, joka oli katsomassa mummoaan paikallisessa palvelutalossa. Mies huvittui eriskummallisesta ovesta niin kovin, että päätti taltioida sen videolle.

Vuosien saatossa ”turhasta” ovesta on tullut Villen perheen sisäpiirivitsi.

– Ovesta kulkemisesta on tullut meidän suvun perinteinen mutka, joka pitää tehdä joka kerta mummon luona käydessä ja hissiä odotellessa, Ville kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Erikoisen oven pani merkille aikanaan Villen isä.

– Joka kerta joku meistä kävelee siitä vähintään yhden kerran läpi.

Perhe ei ole keksinyt turhanpäiväiseltä vaikuttavalle ovelle mitään sopivaa selitystä, vaikka montaa vaihtoehtoa on perhepiirissä spekuloitu.

– Ainoa järkevä selitys ovelle on se, että sen viereen on pitänyt tulla jonkinlainen seinä, joka on peruttu. Mutta minkä ihmeen takia siihen on pitänyt kuitenkin sitten rakentaa tuollainen täysin toimiva kallis lasiovi, Ville kysyy.

Syy löytyy paloturvallisuudesta

Yksinäinen ovi sijaitsee Oulun Caritas-kodissa, joka tarjoaa vuokrattavia palveluasuntoja niille, jotka tarvitsevat tukea asumiseen. Caritaksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Tervon mukaan video on kuvattu ikäihmisten palvelutalon käytävältä.

– Ovi liittyy paloturvallisuuteen, mutta näyttäähän se kieltämättä hassulta normaaliolosuhteissa, Tervo sanoo.

Myös kiinteistön isännöitsijä Jussi Paakki vahvistaa saman tiedon.

– Ovi on sangen tarpeellinen palohälytystilanteessa, jolloin raskaat palo-ovet sulkevat käytävän ja muodostavat palo-osaston. Tämän oven kautta se pystytään kiertämään, Paakki selittää.

Eli huvitusta herättäneellä ovella on sittenkin tärkeä tarkoitus. Ainakin Ville perheineen pitää huolta siitä, että oven saranat saavat säännöllisin väliajoin liikuntaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt