Löytyykö hyllystäsi tämä hyytävä kirja-aarre? Nyt sillä voi tienata jopa sata euroa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Löytyykö hyllystäsi tämä hyytävä kirja-aarre? Nyt sillä voi tienata jopa sata euroa

Noidan käsikirja sai aikoinaan yhdet jos toisetkin polvet tutisemaan.

26.1.2018 19:00

Elitkö lapsuuttasi 80-luvulla? Jos elit, muistat todennäköisesti tutisseesi peiton alla unihiekkaa kaivaten luettuasi hyytävän karmeaa Noidan käsikirjaa.

Klassikoksi muodostunut nuortenkirja on täynnä tarinoita vampyyreista, ihmissusista, aaveista ja eriskummallisista voimista. Kaikista pelottavinta kasarin lapselle oli kuitenkin kansien välistä löytyvät synkkääkin synkemmät kuvat, joita katseltiin salaa vaatekomeron nurkassa taskulampun valossa.

– Noidan käsikirjan ansiosta, en vieläkään katso öisin vessareissuilla peileihin. Kirjassa kun kerrottiin, että vanhan uskomuksen mukaan peileistä voi nähdä kuolleen sielun, kertoo eräs IS:n lukijoista.

– Noidan käsikirjassa kamalinta oli se sininen ja verinen leijuva miehen pää, jollaisen pelkäsin näkeväni yöllä pimeässä, muistelee toinen.

– Luin siitä 10-vuotiaana muutaman sivun kirjastossa, enkä nukkunut varmaan kolmeen kuukauteen ilman painajaisia, kertoo kolmas.

Böö!­

Vuosikymmeniä myöhemmin moni kuitenkin haluaa palata nostalgisiin kauhumuistoihin, sillä Noidan käsikirjaa kaupataan tällä hetkellä kovaan hintaan. Myyntipalsta Huuto.netissä kirjasta on viime aikoina maksettu jopa 60–100 euroa. Kirjoista väännetään kauppaa myös Facebook-kirppareilla.

Opuksen faneille on olemassa myös oma Facebook-ryhmänsä, johon kuuluu yli 2 000 jäsentä.

– Noidan käsikirja ei tehnyt kenestäkään lapsena noitaa. Sen sijaan se opetti Suomen reippaalle nuorisolle kaiken mahdollisen ”vampyyreista, aaveista ja oudoista voimista”. Tänä päivänä netistä löytyy lukuisia nostalgisia keskusteluketjuja, jotka osoittavat, että tämä ensimmäistä kertaa vuonna 1983 Suomessa julkaistu teos on pelottanut kokonaiselta sukupolvelta paskat housuun, Facebook-ryhmän kuvauksessa sanotaan osuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?