Asuminen

Haaveiletko isommista huoneista? Näin luot pieneen huoneeseen nerokkaasti lisää tilaa

Julkaistu:

Asuminen
Pienen makuuhuoneen sisustaminen on monelle ongelma, sillä sänky vie ison osan vähäisestä tilasta. Yksinkertaisia vinkkejä seuraamalla huoneesta on kuitenkin mahdollista luoda isomman tuntuinen.
Tässä kymmenen kikkaa, joilla luot esimerkiksi makkariisi lisää tilaa! Vinkit sopivat myös kodin muihin huoneisiin.

1. Käytä sisustuksessa vaaleita värejä – suosi yksinkertaisuutta

Vaaleat värit tekevät huoneestasi valoisamman ja samalla tilavamman tuntuisen. Huonetta voi piristää väreillä ja kuoseilla, mutta niitä ei kannata olla liikaa.


2. Tartu pensseliin

Myös seinien maalaaminen vaaleilla sävyillä on hyvä idea. Eri sävyinen katto tekee huoneesta myös korkeamman oloisen.

3. Iso peili

Peilit tuovat huoneeseen lisää tilan tuntua. Peilejä voikin olla huoneessa useampia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Lasiset huonekalut

Korvaa puinen työpöytä- tai tuoli lasisella, tai läpinäkyvällä muovisella versiolla, ja tulet yllättymään lopputuloksesta!

5. Hanki jalallisia huonekaluja

Jalalliset huonekalut tuovat ilmavaa ja avointa tunnetta makuuhuoneeseen. Mitä enemmän lattiaa on näkyvillä, sitä isommalta huone näyttää.


6. Kiinnitä huomiota verhojen pituuteen

Verhojen suhteen pätee sama asia, kuin jalallisten huonekalujen. Älä anna verhojen helmojen osua lattiaan, vaan hanki lyhyemmät verhot. Ne tuovat huoneeseen lisää ”ilmaa”.

7. Muista käytännöllisyys

Huonekalut jotka sopivat tavaroiden säilytykseen ovat käteviä pienen makuuhuoneen omistajalle. Yöpöydäksi kannattaa valita enemmin laatikollinen versio.

8. Käytä seiniä hyödyksi

Jos tilaa yöpöydälle ja jalalliselle yöpöydälle ei riitä, kannattaa hankkia seinälamppu. Myös hyllyjä kannattaa käyttää hyödyksi.


9. Älä ahda täyteen

Mitä vähemmän pienessä huoneessa on huonekaluja, sitä isommalta se näyttää. Makuuhuoneeseen ei kannata tunkea liikaa tavaraa. Yksi helpoimmista tavoista saada makuuhuone näyttämään suuremmalta on turhan tavaran karsiminen.

10. Älä hanki liian isoja huonekaluja

Pieni makuuhuone ei välttämättä tarkoita, että kaikkien huonekalujen tulisi olla pieniä. Valtava, koko huoneen tilan vievä jenkkisänky sen sijaan ei tuo huoneeseen ainakaan lisää tilan tuntua.

Lähteet: www.thespruce.com, www.foxnews.com ja www.shutterfly.com.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt