2,5 miljoonan euron ökytalossa Porvoossa on oma kylpylä ja helikopterikenttä – välittäjäkin yllättyi kiinnostuneiden määrästä

Jos kaipaat tilaa ja omaa rauhaa, tällä tontilla sitä riittää.

Silloin satulinna kaukomaan, meille kuuluis kokonaan...

Oikotie.fi:ssä on paraikaa myynnissä uskomaton kohde, jota katsomalla tuntuu, kuin olisi lentänyt ajassa taaksepäin. Romantikko tykkää, mutta minimalistille tämä kohde on painajainen.

2,6 hehtaarin kokoisella merenrantatontilla sijaitsevalla linnalla on kokoa hulppeat 350 neliömetriä. Kivestä rakennetun jykevän lukaalin lisäksi kauppaan kuuluu muun muassa 325 metrin mittainen rantaviiva, puutarha, englantilaistyylinen puutarhamaja, karppilampi, ratsastuspolut ja helikopterikenttä. Omaan laituriin mahtuu isommallakin paatilla.

Talon rakennuttajat satsasivat laadukkaisiin materiaaleihin ja näyttäviin yksityiskohtiin.

Satulinnassa on yhteensä kaksi erillistä asuntoa, joiden asuintilat ovat kahdessa kerroksessa. Tornia koristaa kattoterassi ja prinsessaparveke.

Hintalapuksi kokonaisuudelle on lätkäisty 2,5 miljoonaa euroa.

– Tämä kohde on erittäin poikkeuksellinen, toteaa kohdetta kauppaava kiinteistövälittäjä Hannu Savolainen.

– Esimerkiksi kaikki ikkunat ja ovet ovat tammea, käsintehtyjä monimuotoisia ja koristeellisia. Sellaisia ei löydy K-raudoista ja Bauhauseista.

Tulee aina hieno fiilis kun käyn satulinnassa, sanoo kiinteistövälittäjä Savolainen.

Savolaisen mukaan satulinnassa kulkiessa katse kiinnittyy toinen toistaan erikoisempiin yksityiskohtiin, kuten puna- ja valkotammisiin puupintoihin sekä porrasaskelmiin upotettuihin kalkkikivilevyihin.

– Aina kun käyn esittelemässä kohdetta, löydän uusia yksilöllisiä yksityiskohtia. Talossa näkyy omistajien into ja palo ja tekijöiden ammattiylpeys.

– Hauskin yksityiskohta kyseisessä portaikossa on portaikon alapään kaidepylväässä oleva valkotammesta veistetty etana, joka peittänee kaiteen kiinnitysruuvin joka muuten olisi jäänyt näkyviin. Urakkatimpuri olisi laittanut siihen rautakaupasta haetun puutulpan, Savolainen kertoo.

Taloon kuuluu myös hulppea uima-allasosasto.

Välittäjän mukaan yhtä Suomen erikoisimmista taloista myy perhe, joka rakennutti sen vuonna 2004 omaan käyttöönsä.

– Kun he kertovat talosta ja tontin yksityiskohdista, erityisesti puutarhasta ja arboretumista, heidän innostustaan on kiva katsoa. Heillä on ollut visio ja näkemys ja resurssit sen toteuttamiseen, Savolainen sanoo.

Nyt satumaiseman on kuitenkin aika vaihtaa omistajaa. Savolaisen mukaan luksustalo onkin herättänyt jo paljon kiinnostusta ostajaehdokkaiden keskuudessa.

– Olen ollut todella yllättynyt siitä, miten paljon juuri tähän arvokohteeseen tulee kyselyitä ja käy asiakkaita. Kyllä Suomessa on varallisuutta. Tämän hintaluokan kohteita hakevat asiakkaat ovat erittäin vaativia ja tämän kohteen työn laatua, materiaaleja ja yksityiskohtia on pidetty poikkeuksellisen hienoina.

– Tässä kohteessa olen muun muassa mitannut yhdelle asiakasperheelle konserttiflyygelin paikkaa alakerroksen arkiolohuoneessa ja kyllä, kyllä se mahtuu.

Ilta-Sanomat ja Oikotie.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Talo ei ole arkkitehtuuriltaan kovin suomalainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?