HS: Vantaalainen Sami avasi kotinsa ovet tuntemattomille, koska kaipasi seuraa – tältä näyttää ylistetyn isännän kotimajoituksessa - Asuminen - Ilta-Sanomat

HS: Vantaalainen Sami avasi kotinsa ovet tuntemattomille, koska kaipasi seuraa – tältä näyttää ylistetyn isännän kotimajoituksessa

Vantaalainen Sami Kaaya alkoi majoittamaan Airbnb-käyttäjiä sen jälkeen, kun hänen lapsensa lensivät pois pesästä. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

8.1.2018 15:55

Yhä useampi suomalainen pyrkii lisätienesteihin vuokraamalla asuntoa tai huonetta Airbnb-palvelun kautta, mutta turistien isännöinnistä tai emännöinnistä voi halutessaan saada myös suurta henkistä pääomaa.

  • Katso yllä olevalta HS:n videolta, miltä näyttää Samin Airbnb-majoituksessa.

Näin kävi tansanialaissyntyiselle 62-vuotiaalle Sami Kaayalle, joka vuokraa Vantaan Ilolassa sijaitsevan omakotitalonsa huoneita tuntemattomille lievittääkseen yksinäisyyttään. Samin tarinan kertoi Helsingin Sanomat.

Sami liittyi majoituspalvelun isännäksi vuonna 2016 sen jälkeen, kun hänen omat lapsensa muuttivat pois kotoa.

– Vanhin poikani sanoi, että me ei isä ehditä pitää sinulle seuraa, mutta on olemassa tällainen palvelu, jossa voit tavata paljon ihmisiä majoittamalla heitä kotiisi, mies kertoi HS:lle.

Vieraat kiittelevät Samia muun muassa tunnelmallisesta takkatulesta.

Samin kotitalosta tuli hetkessä yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista Airbnb-kohteista. Sivuston mukaan majapaikka on saanut kiitosta lentokentän läheisestä sijainnistaan ja kauniista ympäristöstään, mutta suurin osa kehuista menee isännälle itselleen.

– Ehdottomasti paras isäntä koko eteläisessä Suomessa. Meiltä löytyy ainoastaan hyvää sanottavaa Samista, kehuvat Samin luona yöpyneet Iina ja Ace Samin Airbnb-sivulla.

Tienestit kuluvat vuokralaisiin

Airbnb:stä löytyy yli 200 Samia ja hänen majapaikkaansa ylistävää arvostelua eri puolilta maailmaa. Kehujen määrä on lähes sama, kuin Helsingin päärautatieaseman kupeessa sijaitsevalla kattohuoneistolla.

– Koe Suomi suomalaisen tavoin, nauti saunasta. Grillaa kuten maaseudulla ja ole luonnon ympäröimänä, kuuluu Samin Airbnb-ilmoitus.

Sami veloittaa makuuhuoneesta 36 euroa yöltä. Talon muut tilat, kuten keittiö, olohuone, wc, kylpyhuone ja sauna, ovat yhteisiä.

– Käytän sen (rahan) oikeastaan pitkälti heihin itseensä. Moni matkustaa pienellä budjetilla ja on tyytyväinen kaikkeen, mitä pienellä rahalla saa, isäntä kertoi HS:lle.

Airbnb:n arvosteluiden mukaan mies muun muassa laittaa vierailleen ruokaa, lämmittää saunaa sekä toimii kyytimiehenä lentoasemalle ja takaisin.

– Isäntämme oli erittäin vieraanvarainen. Hän valmisti erinomaisen aamiaisen klo 4:30 aamulla ja kuljetti meidät lentokentälle. Kiva lähteä reissuun levänneenä ja ravittuna, iloitsee Samin vieraana ollut Arja Samin ilmoitussivulla.

– Majoitus oli mukava, iltapalaa oli tarjolla ja keskusteluseuraa kulkijalle. Tunsin itseni lämpimästi tervetulleeksi. Kyydin saaminen lentokentältä oli mahtavaa, jatkaa Janne.

Millaisia kokemuksia sinulla on Airbnb-majoituksesta? Kommentoi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?