Jasmin päällysti keittiönsä suositulla sisustusmuovilla – lopputulos oli katastrofi

Pienen lapsen äiti Jasmin päällysti keittiönsä sisustusmuovilla. Muutaman kuukauden kuluttua pinnat olivat kaikkea muuta kuin kirkkaan valkoisia.

Oikealla keittiö heti tuunauksen jälkeen. Vasemmalla tämänhetkinen tilanne tahroineen.

12.12.2017 19:00

Vielä 80-luvulla kontaktimuovilla päällystettiin korkeintaan koulukirjoja, mutta viime vuosina kontaktimuovin kaltaisilla sisustusmuoveilla on alettu päällystää muun muassa kaappeja, hyllyjä tai jopa kokonaisia keittiöitä. Kuiville pinnoille sopiva sisustuskalvo on oiva apu sileiden pintojen päällystämiseen.

Sisustusmuovien valikoimaan kuuluu laaja valikoima kontaktimuoveja, joista kuuluisin on saksalaisvalmistajan D-C-Fix. Edullinen tapa vaihtaa kodin ilmettä on tehnyt vaikutuksen moneen kodin tuunaajaan ja sisustajaan.

Myös perhe-elämästä ja äitiydestä Munakoisoni ja minä -blogia kirjoittava Jasmin oli aluksi erittäin tyytyväinen, kun hän päällysti kotinsa keittiön suositulla sisustustarralla. Viime keväänä alkanut projekti hoitui alle tunnissa. Jasmin iloitsi, ettei pinnasta edes huomaa, että kyseessä on kontaktimuovi.

Tuunaus näytti ensin hyvältä. Vasemmalla tämänhetkinen tilanne.

Ilo muuttui kuitenkin järkytykseksi, kun arki jatkoi rullaamistaan. Pienen lapsen äiti laittoi aktiivisesti ruokaa ja keittiö joutui normaalille koetukselle.

– Pastakastiketta kiehui joskus yli, punajuuripurkista roiskahti ja tytär puristi keittiön pöydälle ketsuppia, Jasmin kertoo Ilta-Sanomille.

Katastrofi oli valmis, vaikka perheenäiti pyyhki tahrat välittömästi loiskahdusten jälkeen.

Valkoinen kontaktimuovi imi itseensä kaikki punaiset ruokatahrat, eikä minkäänlainen siivous auttanut. ”Kokeilin ihmesientä, toinen toistaan vahvempia pesuaineita ja jopa klooria. Kynsilakanpoistoainetta, tiskiainetta, meikinpoistoainetta ja tinneriä. Toivotonta. Sain vihjeeksi, että auringonvalo vaalentaa tomaattilian. Vaan käytäpä tässä maassa aurinkoa puhdistukseen”, Jasmin kertoo blogissaan.

Valkoinen keittiö on nyt kaikkea muuta kuin puhtaan näköinen. Tasot ovat täynnä ruokaroiskeita, eikä mitään toimivaa menetelmää pintojen puhdistukseen ole löytynyt.

– Näyttää siltä, että ainoa tapa selvittää asia on laittaa uutta, toisenväristä muovia pintaan. Jotakin tälle täytyy tehdä, enhän kehtaa kutsua kotiini edes vieraita, Jasmin sanoo.

Onnistuneita lopputuloksia

Vaikka keittiön päällystäminen valkoisella sisustusmuovilla oli Jasminin kohdalla virhe, monesti kontaktimuovituunaus onnistuu yli odotusten. Kauniita lopputuloksia löytyy vaikkapa Pinterestistä tai Facebookin kontaktimuoviryhmistä.

Tuunaus sopii myös tilanteisiin, jolloin kodin ilmeen muutokseen ei haluta laittaa suuria summia rahaa.

Ilta-Sanomat on kertonut muun muassa ulvilalaisen Miska Renforsin rock-henkisestä keittiöremontista, jonka hän toteutti 50 eurolla punaisella D-C -Fix-kontaktimuovilla. Lue lopputuloksesta täältä!

Onko sinun remonttisi mennyt pieleen? Miten, mitä tapahtui? Lähetä kuvia ja kertomuksesi osoitteeseen maarit.rasi@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?