Nummelassa sijaitsee 25 neliön minikoti – valmistui viikossa - Asuminen - Ilta-Sanomat

Nummelassa sijaitsee 25 neliön minikoti – valmistui viikossa

Koda-koti on pieni erillistalo, joka pitää sisällään kaiken tarpeellisen.

4.12.2017 9:40

25 neliöön mahtuu oleskelutila, suihkullinen vessa, keittiö ja parvi. Koda-talot ovat ruotsalais-virolaista yhteistyötä. Ruotsissa lain mukaan 25 neliöiset talot eivät vaadi rakennuslupaa. Pienen talon voi siis tiputtaa tontilleen ilman sen suurempaa kädenvääntöä lupa-asioiden kanssa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä pikkukoti näyttää!

Vaikka talo on pieni, ei kyseessä ole väliaikainen asutus. Minitalo on toimiva talo ja siinä voi asua kesät sekä talvet. Talo on lämmin ja sinne saa sähköt ja juoksevan veden. Suomessa ei toistaiseksi ole yhtään pysyvää Koda-taloa, mutta mallikappale löytyy seuraavat puoli vuotta Nummelasta. Pysyvästi asuttuja minitaloja löytyy tällä hetkellä Englannista, Ruotsista ja Virosta.

Kenelle pikkukoti sitten on tarkoitettu?

– Yksin asuville, nuorille, vanhoille, pienille perheille ja pariskunnille. Nämä käyvät kaikille, jotka elävät kohtuullisen liikkuvaa elämää, maahantuonnista vastaana Noja Yhtiöt Oy:n Tanja Hokkanen summaa.

Omien toiveiden mukaan

Minikoti tuntuu avaralta korkean katon ja suurien ikkunoiden vuoksi.­

Nukkumatilat löytyvät tästä mallista parvelta.­

Kodat valmistetaan Virossa. Periaatteessa jokaisen talon raamit ovat samat, mutta sisältö riippuu ostajan toiveista. Minitaloon on mahdollista saada asennettua pyykinpesukone, uuni ja hella sekä jääkaappi. Talo varustetila siis päätetään ostovaiheessa. Valmistaminen kestää noin viikon, jonka jälkeen talo kuljetetaan uudelle paikalleen.

Yksi Kodan ominaisuuksia on sen liikuteltavuus. Normaalisti muutettaessa vaihtuu asunto, mutta minitalon kohdalla voi halutessaan vaihtaa vain talon paikkaa.

Minikotiin saa myös täysin toimivan keittiön.­

Asutko erittäin edullisesti? Lähetä tarinasi maarit.rasi@iltasanomat.fi. Koostamme tarinoista artikkelin Ilta-Sanomien sivuille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?