Asuminen

Vanha purkkisi voikin olla arvoesine – näillä voit tienata suuriakin summia

Julkaistu:

Keräilykohteet
Vanhojen peltirasioiden keräily on nyt suosittua. Parhaimmista voi tienata pitkän pennin.
Lojuuko lipastossasi vanha peltirasia? Älä heitä sitä pois, sillä kyseessä voi olla keräilijän suosikki.

Arvokkaimmat peltirasiat ovat iäkkäämpiä. Keräilijöiden suursuosiossa ovat esimerkiksi litografiamenetelmällä koristellut purkit. Kyseessä on laakapainomenetelmä, jolla saadaan aikaan erittäin hienostuneita kuvapintoja. Valitettavasti suurta ammattitaitoa vaativalla litografiamenetelmällä tehdyt kuvat ovat usein kärsineet kosteudesta tai kolhuista. Ja kunto vaikuttaa peltirasioiden hintaan.Vanhat peltirasiat kiinnostavat sisustajia ja keräilijöitä. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Hintaan vaikuttaa myös peltiasian kuvamaailma. Suosittuja ovat esimerkiksi orientaaliset aiheet.

Yksi ylitse muidenNautintoaineiden säilytykseen tarkoitetut peltipurkit ovat tavallisia. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Tavanomaisemmasta päästä ovat rasiat, jotka ovat olleet elintarvikkeiden tai nautintoaineiden säilytyspakkauksia. Vastaan voi tulla monissa eri maissa valmistettuja rasioita, mutta arvokkaimpia ovat Suomessa valmistetut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Todellinen aarre on keräilijöiden suosikki, Hangon iso lakritsipurkki. Hyväkuntoinen vanha purkki voi maksaa jopa kolmenumeroisen summan. Pieni googlailu paljastaa, ettei kyseessä ole vain huhu. Esimerkiksi Helanderin huutokaupassa Hangon lakritsi -peltipurkki 1900-luvun alusta on myyty vasarahintaan sata euroa. Nettihuutokauppa huuto.netissä Hangon lakritsi -peltipurkki on sen sijaan kaupattu hintaan 70 euroa.Hangon lakritsipurkit kiinnostavat keräilijöitä. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Hangon lakritsi -peltirasia ei ole ainoa keräilijöiden suosikki. Huutokauppojen, kuten Hagelstamin, vasarahinnat paljastavat, että suosiossa on ollut myös Westerlund & Co:n Suklaati ja Marmelaadi -peltirasia ja samaan teemaan liittyvä mainos, jotka on myyty vasarahintaan 160 euroa.

Mikäli lipaston syövereissä ei loju todellista keräilyharvinaisuutta, kokeile kikka kolmosta. Peltirasiat kannattaa nimittäin myydä useamman kappaleen erässä. Silloin niistä voi saada kerralla useamman kympin tai jopa useamman satasen.

Ilta-Sanomat ja Huuto.net kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lähteet: Oliver Backman: Ullakon aarteet, Otava 2017, etlehti.fi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt