Asuminen

Jättisuositun NBC:n Today-aamushown etusivulla ihmetellään astian­kuivauskaapin nerokkuutta

Julkaistu:

Yhdysvalloissa ihastellaan jälleen astiankuivauskaapin ihmeitä. Suomessa ymmärrettiin asentaa kuivausritilä astiakaappiin ja sijoittaa kaappi tiskipöydän päälle.
Erittäin suositun NBC:n Today-aamushown netin etusivulla ihmetellään "astiankuivauskaapin" nerokkuutta.

– Missä olen oikein viettänyt elämäni? Tämä oli NBC:n aamushown Lindsay Lowen hämmästys, kun hän pääsi tutustumaan astiankuivauskaappiin.

– Astiankuivauskaappi on tosi suosittu Suomessa joissakin muissakin Euroopan maissa, mutta täysin tuntematon Yhdysvalloissa, Lowe hämmästelee.

Kuivauskaapin omistajien ei tarvitse kuluttaa vettä turhaan astioita pestessään. Juoksevan veden alla huuhteluhan ei ole viisasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ja vaikka pesisit astioita astianpesukoneessa, astiankuivauskaappi olisi hyväksi avuksi kattiloiden, pannujen ja muiden isojen astioiden kuivauksessa, NBC ihastelee.

Astiankuivauskaapin nerokkuus kerää kehuja tasaisin väliajoin ja useimmiten käytännöllisyyttä arvostavilta amerikkalaisilta.

Yhdysvaltalainen Tim Walker kirjoitti vuonna 2014 Taught by Finland -blogissaan elämästään amerikkalaisen ja suomalaisen kulttuurin eroista.

– Amerikkalainen lankoni ihastui Suomessa suomalaiseen astiankuivauskaappiin, joka kuulemma kannattaisi brändätä heillekin, Walker kertoi tuolloin.

Tuttu lähes jokaiselle Suomessa

Kotitalousopettaja Maiju Gebhardin Työtehoseurassa vuosina 1944–45 kehittelemä astiankuivauskaappi mullisti keittiön rutiinit. Gebhard tutustui Ruotsissa pöydällä pidettävään astiankuivaustelineeseen.

Ruotsalaiset kuivasivat astiat telineestä pyyhkeellä ja nostivat ne sitten kaappiin.

Gebhard oivalsi asentaa kuivausritilä astiakaappiin ja sijoittaa kaapin tiskipöydän päälle. Astiat saattoi siten nostaa tiskauksen jälkeen kaappiin valumaan ja kuivumaan.

– Kun huuhtelualtaaseen alkaa kertyä astioita, nosta ne kuivauskaappiin, jotta ne eivät kolhi toisiaan. Nosta lasit ja kupit alassuin ylähyllylle ja lautaset pystyyn lautashyllylle, kotitalousneuvoston järjestö Martat kertoo sivuillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt