Helsingin Katajanokalla myydään jälleen poikkeuksellista miljoona-asuntoa – kuin aikamatka menneisyyteen

Lauantai lähestyy, joten on aika laittaa sormet ristiin ja haaveilla lottopotista. Helsingin Katajanokalle on nimittäin tullut jälleen myyntiin kohde, joka hakee vertaistaan.

Katajanokka tunnetaan miljoona-asunnoistaan. Nyt myynnissä oleva koti on koko talon paraatikohde.

Muistatko vielä Ilta-Sanomien esille nostaman miljoona-asunnon Helsingin Katajanokalta? Kyseessä oli ulkomaalaistaustaisen miehen ”viikonloppukämppä”, jossa huomionarvoista ei ollut pelkästään asunnon ulkomuoto, vaan myös sen sen hinta.

Kohdetta välittänyt Andrei Koivumäki kertoi Ilta-Sanomille, että asuntoa kauppaa ulkomaalainen mies, joka on käynyt asunnossa vain 5–6 kertaa vuodessa.

– Ulkomaalaiset, esimerkiksi venäläiset, omistavat Suomesta hyvinkin paljon. Osa omistaa liiketiloja, tai sitten tämäntyyppisiä, yli 600 000 euron asuntoja, Koivumäki kommentoi.

Louvren taidemuseon henkeä huokuvaa arvoasuntoa kaupataan yhä Etuovi- ja Oikotie-sivustoilla pyyntihintaan 2 600 000 euroa.

Ulkomaalaismiehen viikonloppukämppää kaupataan Katajanokalla.

Nyt samassa osoitteessa Katajanokalla myydään toista, aivan poikkeuksellista kohdetta. Vuonna 1885 valmistuneen uusrenessanssitalon kulmassa sijaitsee huoneisto, joka ei jää kakkoseksi ulkomaalaismiehen viikonloppukämpälle.

Salonki on sisustettu empire- ja uusempirehuonekaluin.

Huoneisto on kuin taideteos.

Seinäväritkin henkivät entisajan tunnelmaa.

Kohde hämmästyttää yksityiskohdillaan.

Huoneisto hämmästyttää yksityiskohdillaan. Entisöidyt kattomaalaukset, seinävärit ja kaakeliuunit vievät aikamatkalle menneisyyteen.

– Kyseessä on koko talon paraatihuoneisto, josta näkyy Uspenskin katedraalille, Esplanadille ja Presidentinlinnan portille, Etelärantaan sekä merelle ja Harmajaan saakka, kohdetta välittävä Maarit Pietarila kertoo Ilta-Sanomille.

Kauniin kodin nykyiset asukkaat, talousneuvos Antero Virtanen ja Tuula Virtanen kertovat Antiikki & Design -lehdelle, että asuintalo muutettiin välillä toimistotiloiksi, mutta 1980-luvulla tilat palautettiin asunnoiksi ja upeat upeat uusrenessanssitilat kunnostettiin. Omistajat toivovat, että huoneisto saisi jatkossakin sitä arvostavat asukkaat.

Uudelleen asuntoa ei tarvitse sisustaa, sillä uniikki kalustus tulee kaupan kylkiäisinä.

Pyyntihinta 283 neliön luksuskohteesta on 3 900 000 euroa.

Useita arvoasuntoja

Katajanokka tunnetaan arvoasunnoistaan, ja alueelta löytyy tälläkin hetkellä muutamia yli miljoonan euron arvoisia luksuskohteita.

Kiinnostaisiko kenties jokin näistä?

 

Kauniit yksityiskohdat tekevät kodin.

Katajanokankadulla myydään 210 neliön asuntoa upeilla näkymillä. Hintapyyntö on 1 395 000 euroa.

Näkymät ovat kauniit.

Vanha kakluuni tuo lämpöä asuntoon.

Kruunuvuorenkadun luksuskohteen pyyntihinta on 1 185 000 euroa. Neliöitä on 237.

 

Tässä Katajanokankadun kohteessa on moderni tyyli. 94-neliöisen kohteen pyyntihinta on 1 066 900 euroa.

Ilta-Sanomat ja Oikotie kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Lattiassa on särmää.

Asunnossa on moderni tyyli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?