Asuminen

Löytyykö sinulta näitä suomalaissuunnittelijan valaisimia? Maksetaan tuhansia euroja

Julkaistu:

Paavo Tynell
Yksi valaisinsuunnittelija on Suomessa yli muiden. Paavo Tynell saa huutokauppakansan kaivamaan kuvettaan. Tutuista malleistakin maksetaan tuhansia euroja.
Suomi-design kiinnostaa huutokauppakansaa. Maaliskuussa Hagelstamin huutokaupassa lähenneltiin liki maailmanennätyshintaa, kun valaisimesta maksettiin huikeat 159 016 euroa. Kyseessä ei ollut mikä tahansa esine, vaan suomalaissuunnittelija Paavo Tynellin Lumihiutale-valaisin. Nimi tulee valaisimen yläosasta, jossa leijailevat messinkiset lumihiutaleet heijastuvat valaistuna kattoon ja luovat ihmeellisen illuusion lumisateesta.


Huippuhintaan myyty Lumihiutale löysi uuden kodin Ruotsista.

Maksetaan tuhansia euroja

Kyseessä ei ole ainoa Tynellin valaisin, josta huutokauppakansa kohisee. Myös tavanomaisemmista malleista ollaan valmiita maksamaan kovia hintoja.

Suuri yleisö saattaa tuntea ainakin Tynellin Morsiuskimppu-valaisimen. Mallista joutuu huutokaupassa maksamaan useita tuhansia euroja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikä ihmeellisintä, Tynellin valaisimia voi löytyä aivan tavallisista kodeista, sillä suunnittelijan töitä on ollut massatuotannossakin. Mies suunnitteli monen muun ohella perusvalaisimia Taito Oy:n ja Idmanin mallistoihin.

Ennen kuin ryntäät myymään Tynelliä huutokauppaan, varmista valaisimen aitous. Tynelleistä liikkuu nimittäin paljon kopioita.

Kurkkasimme Bukowskis- ja Hagelstam-huutokauppojen vasarahintoihin. Löyytykö joku arvokkaista valaisimista sinultakin?


Lähteet: IS-arkisto, Oliver Backman: Ullakon aarteet – tunnista kotisi arvotavarat, Otava 2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt