Asuminen

Mitä velvettiä? Sametti palasi sisustukseen

Julkaistu:

Arvokkuutta, pehmeyttä, kestävyyttä.... Klassinen sametti on palannut sisustukseen.
Muutaman viime vuoden aikana sametti on tehnyt näyttävän paluun muotiin, ja nyt se on noussut myös isoksi sisustustrendiksi.

Sametti on tiheänukkainen ja paksu kangas, joka laskeutuu kauniisti eikä ole paksuudestaan huolimatta jäykkää.Sametti on rantautunut niin piensisustukseen kuten tyynyihin kuin myös näyttäviin ja tärkeisiin huonekaluihin, kuten sohviin ja nojatuoleihin. Sametti toimii erinomaisesti verhokankaana, ja samettiset verhot ovatkin olleet iso hitti jo muutamia vuosikymmeniä sitten.

Hienostuneen ylellisen ulkomuodon lisäksi sametti myös parantaa akustiikkaa vähentämällä huoneen kaikuisuutta.

Sametti tuo sisustukseen hienostuneisuutta ja arvokkuutta. Se on dramaattisen näyttävä kangas, ja tällä hetkellä suosituimpia trendivärejä ovatkin klassiset jalokivien sävyt: tumma smaragdinvihreä sekä oliivinvihreä, tumma safiirinsininen ja rubiininpunainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös hillitympiä vaihtoehtoja, kuten pastellisävyjä ja maanläheisiä värejä löytyy paljon. Jos vahvat värit siis pelottavat, voi samettia tuoda sisustukseen maltillisemminkin.

Samettia on tarjolla tietenkin uusissa tuotteissa, mutta hyviä löytöjä voi tehdä myös antiikkikaupoista ja kirpputoreilta. Kukapa ei haluaisi aitoa 20-luvun samettisohvaa olohuoneensa keskipisteeksi?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt