Mitä velvettiä? Sametti palasi sisustukseen

Arvokkuutta, pehmeyttä, kestävyyttä.... Klassinen sametti on palannut sisustukseen.

Luksuksen tuntua makuuhuoneeseen – vihreä, samettinen päiväpeitto tekee sängystä ylellisen runsaan. H&M.

Muutaman viime vuoden aikana sametti on tehnyt näyttävän paluun muotiin, ja nyt se on noussut myös isoksi sisustustrendiksi.

Sametti on tiheänukkainen ja paksu kangas, joka laskeutuu kauniisti eikä ole paksuudestaan huolimatta jäykkää.Sametti on rantautunut niin piensisustukseen kuten tyynyihin kuin myös näyttäviin ja tärkeisiin huonekaluihin, kuten sohviin ja nojatuoleihin. Sametti toimii erinomaisesti verhokankaana, ja samettiset verhot ovatkin olleet iso hitti jo muutamia vuosikymmeniä sitten.

Hienostuneen ylellisen ulkomuodon lisäksi sametti myös parantaa akustiikkaa vähentämällä huoneen kaikuisuutta.

Sametti tuo sisustukseen hienostuneisuutta ja arvokkuutta. Se on dramaattisen näyttävä kangas, ja tällä hetkellä suosituimpia trendivärejä ovatkin klassiset jalokivien sävyt: tumma smaragdinvihreä sekä oliivinvihreä, tumma safiirinsininen ja rubiininpunainen.

Myös hillitympiä vaihtoehtoja, kuten pastellisävyjä ja maanläheisiä värejä löytyy paljon. Jos vahvat värit siis pelottavat, voi samettia tuoda sisustukseen maltillisemminkin.

Samettia on tarjolla tietenkin uusissa tuotteissa, mutta hyviä löytöjä voi tehdä myös antiikkikaupoista ja kirpputoreilta. Kukapa ei haluaisi aitoa 20-luvun samettisohvaa olohuoneensa keskipisteeksi?

Sametti voi olla hyvinkin näyttävästi esillä olohuoneessa esimerkiksi syvän safiirinsinisen sohvan muodossa. Klassista sohvaa tasapainottavat moderni valaisin sekä minimalistinen sohvapöytä. H&M.

Luo harmoninen kokonaisuus sävyttämällä näyttävä samettihuonekalu yhteen muun sisustuksen kanssa. Ikea.

Samettia voi tuoda helposti sisustukseen pienenä yksityiskohtana, vaikkapa hienostuneen sävyisen tyynyn muodossa. Tine K.

Kauniin vaalea samettituoli sopii myös modernin raikkaaseen kotiin. Ellos.

Sametti on täydellinen joulukangas! Tummat sametin sävyt tuovat lämpöä ja luksusta kotiin kuin kotiin.

Yleensä niin dramaattinen sametti toimii hyvin myös romanttisen naisellisessa sisustuksessa yhdessä printtikankaiden kanssa. Indiska.

Sametti on trendikangas, josta löytyy värivaihtoehtoja jokaiseen makuun aina tumman dramaattisista sävyistä hempeän luonnonläheisiin väreihin. Mosa Interiors.

Samettisohvassa on ihanaa vanhanajan henkeä. Ellos.

Samettisohva voi olla rakenteeltaan myös kevyt, siro ja moderni – tämän luksusmateriaalin ei aina tarvitse tarkoittaa raskaan romanttista sisustusta. Ellos.

Jalokivien sävyissä verhoillut samettirahit ovat nyt in – ne tuovat tilaan kuin tilaan hieman leikkisyyttä ja persoonaa. Ferm Living.

Sametti sopii erinomaisesti myös rauhallisen sävyisiin ja maanläheisiin sisustuksiin. Anno.

Sametin ei tarvitse olla välttämättä sisustuksen pääosassa vaan se voi vilahtaa pienessä osassa kotia, kuten vaikkapa korituolin istuimen verhoilussa. Ikea.

Samettiverhot ovat palanneet! Tumman smaragdinvihreät samettiverhot tuovat ylellisyyden tuntua modernin minimalistiseen sisustukseen. Hakola.

Samettiraheja löytyy myös herkissä pastelliväreissä, kuten vaaleanpunaisen ja harmaan sävyissä. Tine K.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?