Asuminen

Valtio myi vuosisatoja vanhan Pukkilan kartanokokonaisuuden 400 000 eurolla – ostaja saa 8 rakennusta ja 5,2 hehtaaria maata

Julkaistu: , Päivitetty:

Kartanokauppa
Senaatti-kiinteistöt on myynyt Kaarinassa sijaitsevan, Suuren Rantatie varrelle rakennetun 1700-luvun herraskartanon tarjouskilpailulla.
Myyntikokonaisuuteen kuuluu yhteensä kahdeksan rakennusta ja 5,186 hehtaaria maa-aluetta.

Ostajana on Kiinteistöosakeyhtiö Pukkilan Kartano, ja kauppahinta oli 400 000 euroa.

Ilta-Sanomien uutisoitua Pukkilan Kartanon myymisestä vuonna 2014 kauppahinnan arvioitiin asettuvan noin puoleen miljoonaan euroon.

Tarjouskilpailussa painottui hinnan ohella tarjoajan tekemä suunnitelma kiinteistön tulevasta käyttötarkoituksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kiinteistöosakeyhtiö Pukkilan Kartanon on määrä tarjota ostamassaan kartanokokonaisuudessa toimitiloja perinnerakentamisen alalla toimiville yrityksille ja muille miljöötä arvostaville toimijoille.

Senaatti-kiinteistöt kertoo julkaisemassaan tiedotteessa, että uusi omistaja kunnostaa kartanon rakennukset ja pihapiirin. Alue pysyy yleisölle avoimena ja myös kartanon päärakennus on tarkoitus avata tulevaisuudessa yleisölle säännöllisesti esimerkiksi kerran kuukaudessa opastettujen kierrosten muodossa.


Pukkilan kartanon juuret ulottuvat aina 1400-luvulle asti. Pukkilan kartanon yksikerroksinen päärakennus on valmistunut vuonna 1762. Pihapiiriin kuuluvat myös vanha päärakennus, aittarivi sekä 1900-luvun alussa rakennettu komea kivinavetta. Päärakennukset, kaksi aittaa ja vaja sekä puutarha ja puukuja ovat suojeltuja.

Museoviraston luovuttua Pukkilan kartanon museotoiminnasta kiinteistö siirrettiin Senaatti-kiinteistöjen hallintaan vuoden 2014 alussa.

Otsikossa ollut kirjoitusvirhe korjattu kello 13.50. Kyseessä on Pukkilan kartano, ei Pulkkilan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt