Asuminen

Miten pienet tulot saa poikimaan? Asiantuntija vastaa

Julkaistu:

Me Naiset
Varallisuusvalmentaja kertoo, miten ja milloin sijoittaminen on fiksuinta aloittaa
Kiinnostaako sijoittaminen? Kannattaisi. Kysyimme varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmelta vinkit, joilla aloittelijakin pääsee sijoitusharrastuksen alkuun.

Pienilläkin tuloilla voi Majasalmen mukaan päästä kiinni isoihin tavoitteisiin, jos malttaa hiukan syventyä sijoittamiseen.

Miksi sijoittaminen kannattaa?

– Sijoittaminen on yksi tulonlähde lisää. Se lisää turvaa, valinnan vapautta ja tuo taloudellista itsenäisyyttä.

Milloin on hyvä hetki sijoittaa?

– Kun vararahasto, eli puolen vuoden kiinteitä kuluja vastaava summa, on kasassa, sen jälkeen kertyvät rahat kannattaa sijoittaa. Säästötileillä raha ei juuri kasva korkoa, sijoittamalla sen sijaan voi hakea pääomalle tuottoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mistä sijoittamisessa on kyse?

– Jokaisen yrityksen tavoitteena on tuottaa voittoa. Jos pörssilistatulla yrityksellä menee hyvin, sijoittaja hyötyy siitä maksettuna osinkona ja/tai osakkeen arvonnousuna. Osakkeenomistaja ottaa toki aina riskin. Jotta pääoma ehtisi kasvaa tarpeeksi, voi joutua odottamaan vuosikymmeniä.

– Sijoituskohde kannattaa valita oman kiinnostuksen mukaan.

Onko siitä vaivaa?

– Sijoittaminen vaatii opiskelua. Perehtyä voi vaikka lukemalla sijoituskirjallisuutta, jota löytyy nykyään suomenkielisenäkin. Aluksi pitää ymmärtää, miten sijoitusmaailma toimii ja selventää itselle, miksi haluaa sijoittaa.

– Indeksirahastot ovat helppoja: niihin voi siirtää palkasta vaikka pienen summan kerran kuukaudessa.

Mihin kannattaa sijoittaa?

– Sijoituskohde kannattaa valita oman kiinnostuksen mukaan. Sijoittaa voi esimerkiksi suoraan tietyn yrityksen osakkeisiin tai indeksirahastoon, joka sijoittaa rahat vertailuindeksin mukaisesti.

– Indeksirahastot ovat helppoja: niihin voi siirtää palkasta vaikka pienen summan kerran kuukaudessa. Se yleensä innostaa tutustumaan paremmin sijoittamiseen. Tärkeintä on, että ylipäänsä aloittaa.

– Kannattaa muistaa vertailla: markkinoilla on täysin kuluttomia rahastoja ja sellaisia, joissa saattaa olla useita eri kuluja, kuten merkintä-, hallinnointi- ja lunastuspalkkio.

Lue myös:

Merja, 40, kasvatti 250 000 euron osakepotin vain viidessä vuodessa ja nyt hän kertoo, miten se onnistuu

Rikastumisvinkit naisille – näin pääset alkuun säästämisessä ja sijoittamisessa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt