Jani-Petteri Snellmannin panokset kovenevat – kauppaa syrjäistä omakotitaloa kaupanpäällisillä: Toyota Avensis 2.4 B 2005 tai Volkswagen Golf 6 B 2004 Sedan - Asuminen - Ilta-Sanomat

Jani-Petteri Snellmannin panokset kovenevat – kauppaa syrjäistä omakoti­taloa kaupan­päällisillä: Toyota Avensis 2.4 B 2005 tai Volkswagen Golf 6 B 2004 Sedan

Työttömäksi jäänyt Jani-Petteri joutuu luopumaan perheen ok-talosta. Myyntihenkinen mies ei ”ei oota” hyväksy, vaan kauppaa taloa sosiaalisessa mediassa räväkällä myynti-ilmoituksella.

Jani-Petteri myy Ylöjärven Viljakkalassa sijaitsevaa taloa mojovilla kaupanpäällisillä.

27.9.2017 19:00

Sata neliötä, onnistunut laajennus ja koulukin aivan nurkan takana. Silti Ylöjärven Viljakkalassa asuvan Jani-Petteri Snellmannin talo ei ole mennyt kaupaksi kahteen kuukauteen.

Myyntihenkinen mies ei ole jäänyt odottelemaan parempia myyntiaikoja, vaan kauppaa nyt kotiaan tavallisten myyntikanavien lisäksi Facebookissa. Miehen myyntijulkaisu on nimetty otsikolla ”panokset kovenevat”.

– Jos kulkeminen Viljakkalasta on este taloni ostamiseen, niin tässä ratkaisu. Jos hyväksyn tarjouksesi talosta, saat valita kahdesta autosta, Jani-Petteri kirjoittaa.

Miehen mukaan talo ei ole mennyt kaupaksi, sillä monet valittelevat, että 40 kilometrin päässä Tampereesta oleva kohde sijaitsee liian kaukana. Siksi Jani-Petteri haluaa tarjota talon kaupanpäällisiksi toista perheen autoista. Tarjolla on joko Toyota Avensis 2.4 B 2005 -farmari tai Volkswagen Golf 6 B 2004 Sedan.

Kauppaan johtaneesta vihjeestä Jani-Petteri tarjoaa lisäksi 500 euroa käteen tai saunaillan/ravintolaillan, jonka hän kustantaa.

Ison omakotitalon myyminen voi tehdä nykyään tiukkaa, jos talo sattuu seisomaan maaseudulla tai muuten vain liian kaukana kasvukeskuksista. Kiinteistömaailman Mikkelin asuntomyymälän yrittäjä Pertti Orava kertoo Ilta-Sanomille, että oman asunnon markkinointi sosiaalisessa mediassa on tätä päivää. Viesti voi mennä paremmin läpi, jos kohde on tutun suosittelema.

Markkinointi voikin olla tarpeen etenkin syrjäseuduilla, sillä myyntiajat pitenevät, mitä kauemmas mennään. Pelkästään Mikkelin keskustassa ok-talojen myyntiajat ovat keskimäärin neljä kuukautta. Mitä kauemmas mennään, sitä kauemmin kaupantekoa voi joutua odottamaan.

Jos myynti takkuaa, Oravalla on kaksi vinkkiä syrjäseudun ok-taloa myyville.

– Mieti, mikä talossa on itseäsi viehättänyt, ja kerro se edelleen välittäjälle. Myös hintapyynnin täytyy olla realistinen. Siinäkin kannattaa kuunnella välittäjää, joka tekee tätä työtä päivittäin.

Työttömyys taustalla

Talon myynti-ilmoitus nostaa hymyn pintaan, mutta tarina sen taustalla on surullinen. Jani-Petteri jäi nimittäin vastikään työttömäksi. Talo on myytävä, koska taloudelliset paineet pakottavat. Edessä on muutto vaimon sijoitusasuntoon.

– Kirjoitin tällä viikolla ensimmäisen työhakemuksen koko elämäni aikana, jakeluauton kuljettajana työskennellyt mies kertoo.

Jani-Petterin ok-talo oli aikoinaan poikamiesboksi, mutta laajennustyöt tulivat tarpeeseen, kun ”emäntä tuli kuvioihin”, mies kertoo. Talon laajennustyöt tulivat ajankohtaisiksi, kun perheeseen syntyi lapsia.

Perhekeskeinen mies haluaisi irrottaa myyntisummasta myös osansa lastensa harrastuksiin. 9- ja 11-vuotiaat pojat harrastavat muun muassa motocrossia ja sählyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?