Rapistunut, vanha ”kummitustalo” herätti valtavan kävijäryntäyksen Lempäälässä – myynnissä on pala Suomen historiaa

Lempäälän Kuljussa on myynnissä vanhojen talojen ystävien unelmakohde.

Tämä karun kaunis kohde on myynnissä Lempäälässä.

26.9.2017 19:00

Välillä asunnonvälitysilmoitukset antavat kaunistellun kuvan myytävästä kohteesta. Oikein valitut kuvakulmat ja imarteleva valaistus tekevät tavanomaisestakin asunnosta helposti astetta houkuttelevamman.

Aivan toista maata ovat myynti-ilmoitukset, jotka eivät kuvilla koreile. Yksi niistä on Kemissä myynnissä oleva ok-talo, josta Ilta-Sanomat uutisoi viikko sitten.

Vuonna 1975 rakennettua kohdetta kuvailtiin myynti-ilmoituksessa varsin karuin sanankääntein. Talon kerrottiin olevan huonossa kunnossa. Kaiken lisäksi varsin sotkuisen asunnon siivous ja irtaimisto tulisi siirtymään ostajalle.

Katso yllä olevalta videolta, miten koti mahtuu reiluun 15 neliöön.

Vanha huvila etsii uusia omistajia

Nyt Oikotie- ja Etuovi-sivustoilla on myynnissä kohde, joka on sekin karu, mutta samalla upea.

Lempäälän Kuljussa, Ahostenjärven rannalla sijaitseva vanha Perälän huvila on kuin kummitustalo, niin rapistunut se on. Toisaalta ei tarvita kuin ripaus mielikuvitusta, ja huvilan entisajan loiston voi helposti kuvitella heräävän eloon.

Huvila on ollut autiona noin kymmenen vuotta ja nyt se kaipaa uusia omistajia.

Kohdetta välittävä Timo Talvilaine kertoo Ilta-Sanomille, että huvila on herättänyt valtavaa kiinnostusta. Viime näytössä kävi Talvilaineen arvion mukaan yli 200 ihmistä.

– Keskustorilta on matkaa omalle rantatontille ilman naapureita vain 15 kilometriä. Kyseessä on siis aivan poikkeuksellinen kohde.

Huvila ei ole suojeltu, mutta Maakuntamuseon mukaan rakennukset tulee säilyttää. Kunnostaminen ei ole helppoa, vaan vaatii ehdotonta ammattitaitoa.

– Perinnerakennusmestarin mukaan kohde on hyvinkin korjattavissa, Talvilaine sanoo.

Lopputulos voi olla huikaiseva.

Myynti-ilmoituksessa kerrotaan, että kohde on toiminut aikoinaan myös historian näyttämönä. Vuonna 1905 rakennetussa huvilassa tehtiin aikoinaan Suomen ensimmäiset radiokokeilut vuonna 1923.

Kohdetta kaupataan tarjouskaupalla. Tällä hetkellä hinta on kohonnut 169 000 euroon.

Ilta-Sanomat kuuluu samaan konserniin Oikotien kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?