Mirva ja Heka jättivät Suomen tammikuussa ja suunnittelevat jo muuttoa takaisin – tällainen on todellisuus Aurinkorannikolla

Mirva ja Heka tekivät tammikuussa täydellisen irtioton laittamalla asuntonsa vuokralle ja lähtemällä tyhjän päälle Espanjaan. Nyt he kertovat, miten unelma ulkomailla asumisesta on oikeasti toteutunut.

25.9.2017 19:00 | Päivitetty 26.9.2017 10:40

Ilta-Sanomat kertoi Mirva ja Heka Kuukasjärven irtiotosta tammikuussa. Tuolloin kahden pienen lapsen vanhemmat olivat juuri muuttamassa Espanjan Aurinkorannikolle. Päätös muutosta oli tullut onnistuneella Espanjan-lomalla.

– Päätimme siltä seisomalta muuttaa sinne. Muuttopäätös syntyi tyhjästä ja tyhjän päälle olimme menossa, Mirva Kuukasjärvi kertoi aiemmin Ilta-Sanomille.

Tammikuussa perheen auto starttasi lahtelaisen kodin pihamaalta. Aurinkorannikolla perhe on asunut nyt yli puoli vuotta.

Katso yllä olevalta videolta Mirva Kuukasjärven 5 vinkkiä Aurinkorannikolle muuttavalle.

Espanjalaisiin ei tutustu helpolla

Kuukasjärven pariskunnan muuttopäätös on osoittautunut onnistuneeksi. Tyhjän päälle ei tarvinnut heittäytyä, sillä Heka sai heti töitä Aurinkorannikolta ja Mirva on lastenhoidon ohessa aloittamassa assistenttipalveluihin erikoistunutta yritystoimintaa.

Suuria yllätyksiä muutto Espanjaan ei ole tuonut mukanaan.

– Ainut suuri yllätys oli kesä. Se oli niin kuuma, ettemme oikeastaan voineet liikkua ulkona lainkaan. Sisätiloissa se tuli pitkälti vietettyä, Mirva kertoo.

Kesä oli erittäin kuuma. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Mirva ja Heka ovat sopeutuneet hyvin Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön. Kavereita pariskunta on saanut enemmän kuin uskalsi ikinä toivoakaan. Aktiivisia suomalaisia löytyy alueelta rutkasti.

Elämä muistuttaakin yllättävän paljon elämää kotimaassa. Heka on töissä suomalaisyrityksessä, harrastusporukat ovat suomalaisia ja jopa perheen unirytmi on pysynyt suomalaisena.

– Kulttuurisokkia ei ole ollut, sillä periaatteessa täällä pystyy välttelemään espanjalaista kulttuuria. Muita suomalaisia ja ulkomaalaisia on alueella siinä määrin, Mirva muistuttaa.

Suomalaisista on tukea, sillä espanjalaisiin ei helpolla tutustu. Mirvan mukaan tutustumista jarruttaa paitsi puutteellinen espanjankielentaito, myös paikallisten halu olla omissa porukoissaan.

– Espanjalaiset ovat kyllä avoimia niin, että kadulla tervehditään. Toisaalta he eivät ole helposti lähestyttäviä. Perhekeskeisten espanjalaisten sisäpiiriin voi olla vaikeaa päästä.

Lungisti eteenpäin

Uuteen asuinpaikkaan sopeutumisessa perhettä on auttanut rento asenne: perhe ei lähtenyt reissuun romanttisin unelmin, vaan arkirealismia matkassa.

Asenteesta on ollut hyötyä myös silloin kun kaikki ei ole mennyt käsikirjoituksen mukaan.

– Ensimmäisestä asunnostamme jouduimme muuttamaan massiivisen homeongelman takia, Mirva kertoo.

Ongelma ”hoidettiin” suomalaista ihmetyttävin keinoin. Kosteusmittaajan sijaan asuntoon lompsi maalari, joka suti katossa olevat kosteusjäljet maalilla piiloon. Takuuvuokran saaminen takaisin oli kiven takana.

Takaisin Suomeen

Elämä Espanjassa on auttanut Kuukasjärviä arvostamaan Suomea uudella tavalla, vaikka Mirva ei koskaan ole kuulunutkaan kotimaansa parjaajiin.

Kuukasjärvet viihtyvät Espanjassa, mutta palaavat todennäköisesti takaisin. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Tällä hetkellä näyttääkin siltä, ettei Espanjasta tulee Kuukasjärvien uutta kotimaata. Perhe suunnittelee palaavansa takaisin Suomeen viimeistään ensi keväällä, Mirva yrityksensä takia jo aiemmin.

Kevät sopii paluuajaksi mainiosti, sillä viime kesän kuumuutta perheellä ei ole halua kokea uudelleen.

Sitä paitsi, Suomesta osaa jo ikävöidä tiettyjä asioita: ihania sukulaisia, hiljaisuutta, turvallisuudentunnetta ja jopa kaikessa karuudessaan vaihtuvia vuodenaikoja.

Ihme kyllä, niitäkin voi tulla ikävä.

Juttua muokattu 26.9. klo 10.39: Korjattu sukunimi kahdesta kohtaa tekstiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?