Käytä kuivausrumpua oikein – 5 tärkeää ohjetta, joilla vältät vaatekatastrofin - Asuminen - Ilta-Sanomat

Käytä kuivausrumpua oikein – 5 tärkeää ohjetta, joilla vältät vaatekatastrofin

Kuivausrumpu on kiireisen pyykkääjän korvaamaton apulainen. Väärillä toimenpiteillä se voi kuitenkin pilata vaatteet.

25.9.2017 12:49

Kamala kiire, mutta ei mitään päällepantavaa. Tilanne on piinallisen tuttu useimmille meistä.

Onneksi kuivausrummut nopeuttavat pyykinpesurumbaa huomattavasti. Suoranainen taivaanlahja kuivausrumpu on sametille ja puuvillafroteelle, jotka rumpu kuivattaa virheettömästi.

Kiireessä kuivausrummun käyttöohjeet voivat kuitenkin unohtua. Nämä viisi ratkaisevan tärkeää ohjetta on syytä pitää mielessä, jos haluaa kuivata vaatteensa niitä pilaamatta.

1. Ei villaa kuivausrumpuun

Tarkista ennen kuivausrumpuun laittamista, soveltuuko materiaali sinne lainkaan. Esimerkiksi rintaliivit, hienolaatuiset pikkuhousut ja sukkahousut, juoksukengät tai uimapuku soveltuvat paremmin kuivatettavaksi narulla.

Silkki-, viskoosi-, villa- tai pellavatekstiilit eivät sovellu kuivausrummussa kuivatettaviksi lainkaan. Elastaani voi puolestaan menettää kuivausrummussa elastisuutensa.

2. Valkoiset ja värilliset erikseen

Ethän laita valkoisia ja värillisiä vaatteita yhdessä pyykinpesukoneeseenkaan. Älä siis tee sitä kuivausrummussakaan, ellet toivo villejä läiskäkuvioita valkoiseen paitaasi.

3. Älä kuivata liian pitkään

Vaatteesi voivat kutistua, jos kuivatat niitä liian pitkään. Valitse siis vaatteillesi sopiva kuivausohjelma. Parasta on, jos yhdistät kuivausrummun käytön narulla kuivattamiseen. Ota vaatteet hieman kosteana ulos rummusta ja viimeistele työ kuivattamalla niitä hetken aikaa narulla.

4. Muista ravistelu

Ravistele vaate tai lakana ennen kuivausrumpuun laittamista.

Mikäli unohdat ravistella vaatteesi, voi kuivausrummusta tulla ulos erittäin ryppyinen möykky, jota voi olla vaikea saada sileäksi edes silitysraudalla.

5. Älä tunge liian täyteen

Vaatteet voivat rypistyä myös silloin, jos kuivausrumpu on liian täynnä. Älä siis täytä konetta liian täyteen. Kun kuivausohjelma on päättynyt, ota pyykki heti pois ja oio vaatteet. Saat sileää pyykkiä.

Lähteet: Martat, bosch-home.fi, Rosemarie Jarski: Kuinka ananas kuoritaan, Kuluttaja.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?