Takavuosilta tuttu viherkasvi on nyt todellinen hittituote – niin suosittu, että huijaritkin ovat jo liikkeellä - Asuminen - Ilta-Sanomat

Takavuosilta tuttu viherkasvi on nyt todellinen hittituote – niin suosittu, että huijaritkin ovat jo liikkeellä

Viherkasvi on edullinen ja erittäin ajankohtainen tapa elävöittää sisustusta. Arvoon arvaamattomaan on noussut peikonlehti, ja vieläpä värivirheellinen sellainen.

Harrastajat himoitsevat nyt värivirheellistä peikonlehteä.­

22.9.2017 14:10

Värivirheellinen peikonlehti on nimeltään Monstera deliciosa variegata. Kasvi on muuten aivan kuin tavallinen peikonlehti, mutta sen valtavat lehdet hehkuvat osittain valkoisina.

Kasvimaailman erilainen yksilö on noussut niin suosituksi, että Meillä kotona -julkaisu kertoo myös huijareiden olevan liikkeellä. Väärennettyjä siemeniä on kaupan suomalaisissa nettihuutokaupoissa.

Myymälöistä värivirheellistä peikonlehteä voi yrittää metsästää, mutta valitettavasti moni vetää vesiperän.

Vantaan Plantagenista kerrotaan Ilta-Sanomille, että tällä hetkellä jäljeellä on enää yksi ainoa hittikasvi.

– Harrastajien mukaan kasvia on hirveän vaikea saada. Meille tätä tulee myyntiin silloin tällöin.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Plantagenin toimitusjohtaja Annika Järvensivu kertoo, että heillä värivirheellistä peikonlehteä ei ole myynnissä. Tavallinen peikonlehti on kuitenkin anopinkielen ohessa yksi yrityksen myyntimenestyksistä.

Myös sisustuksellisen viherkasvikirjan Green home book viime vuonna kirjoittanut sisustusstailisti Susanna Vento on huomannut, että kasvitrendeissä on selvästi palattu menneisyyteen.

– Vanhat tutut viherkasvit ovat nousseet jälleen suosioon. Ei siis välttämättä osteta sitä uusinta ja erikoisinta kasvilajia, vaan jotkut jopa pelastavat lapsuuden kodeistaan vanhoja kasveja, Vento kertoi Ilta-Sanomille aiemmin.

Yksi tällaisista lapsuudesta tutuista trendikasveista on Vennon mukaan peikonlehti, joka on hänen mukaansa sitä ihanampi, mitä rujompi se on.

Meneillään onkin suoranainen viherkasvibuumi. Plantagenin Järvisen mukaan viherkasvien myynti on kaksinkertaistunut viime vuodesta. Bauhausista puolestaan kerrotaan, että viherkasveja hamstrataan nimenomaan kesän jälkeen erityisen paljon, kun pihatyöt on saatu päätökseen.

Bauhausissa myyntisuosikeiksi ovat värivirheellisten peikonlehtien lisäksi kohonneet myös muut isokokoiset kasvit. Esimerkiksi kahdeksankymmentäluvun hittikasvi jukkapalmu ja helpppohoitoinen vehkapalmu kiinnostavat kuluttajia.

Värivirheellisistä peikonlehdistä kirjoitti ensimmäisenä Meillä kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?