Asuminen

Helsingin keskustassa seisoo 37 neliön minitalo – kolme kerrosta, mahtuu parkkiruutuun

Julkaistu: , Päivitetty:

Puinen minikerrostalo on ollut Helsinki Design Weekin vetonaula. Se, joka tekee korkeimman tarjouksen ensi sunnuntaihin mennessä, saa viedä sen omalle tontilleen.
Helsinki Design Week päättyy tulevana sunnuntaina. Sitten arkkitehti Marco Casagranden luomus poistetaan Helsingin Keskuskadulta.

Kohteen velattomaksi pohjahinnaksi on sovittu 17 000 euroa. Tarjouskaupassa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Ensi sunnuntaihin mennessä korkeimman tarjouksen tehnyt korjaa potin.

Kohdetta myy Kiinteistömaailma Oy:n Lauttasaaren toimipiste. Sinne jätetyt tarjoukset ovat nähtävissä Kiinteistömaailman nettisivuilla.

”Kiinnosta ollut todella paljon”

– Kiinnostusta on ollut todella paljon, laillistettu kiinteistövälittäjä Kirsi Oras kertoo hymyssä suin, mutta sanoo odottelevansa vielä todellisia tarjouksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oras kehuu talon moderneja muotoiluideoita sekä korkealaatuisia materiaaleja, mm. valtavan kokoisia liukuovi-ikkunoita.

Kohdetta ovat tiedustelleet Oraksen asiakkaat, jotka etsivät uusia ratkaisuja kesämökilleen tai tonttinsa lisärakennukseksi.

”Taidan tehdä tarjouksen”

Esko Lehtimäki ajoi Riihimäeltä Helsinkiin varta vasten Tikkua katsomaan. Hän ei pettynyt, eikä hinta hirvittänyt.

– On kompakti sillai, että eri kerroksiin voi tehdä makuu- ja oleskelutilat, Lehtimäki fundeerasi.

– Hinta (17 000€) vaikuttaa kyllä edulliselta meikäläisen mielestä, joka on tehnyt kaikenlaista rakennuksiin liittyvää. Ei sillä hinnalla ihmeitä saa.

– Ovet ja ikkunat on jo pelkästään likimain sen arvoiset.

– Kyllä minä olen kiinnostunut. Taidan tehdä tarjouksen, Lehtimäki sanoo esitenippua tutkiessaan.

– Veisin sen Poriin, Yyterin rannalle. Yläkerroksesta olisi hienoa katsella maisemia.
  • Yllä olevalla videolla tutustutaan minikerrostaloon ja kuullaan sekä myyjän, että potentiaalisten asiakkaiden kommentteja.
Lastenvaunujen kanssa liikkeellä ollut Anna Jalas-Karjalainen kävi ihmettelemässä taloa, mutta oli epäileväinen kohteen soveltuvuudesta asumiseen.

– Vapaa-ajan asuntona se voisi mennä. Muuten on ehkä hankalaa olla koko ajan eri kerroksissa.

– 17 000 taitaa olla vasta se lähtöhinta. Luulen, että tuolla on sellaisia materiaaleja, että se hinta menee jo niihin. Katsotan onko joku valmis maksamaan siitä ekstraakin.

”Sinne on jatkuva jono”

Helsinki Design Weekin viestintä- ja markkinointijohtaja Petra Majander kertoo Tikun olevan yksi tapahtuman suosituimmista installaatioista.

– Tikku on herättänyt valtavasti kiinnostusta. Sinne on jatkuva jono ja kohteessa täytyy olla henkilö, joka päästää ihmisiä sisään vain tietyn määrän kerrallaan, Majander kertoo.

Tikku on arkkitehti Marco Casagranden luomus. Hänen mukaansa se demonstroi tulevaisuuden tiivistä asuinrakentamista sekä kotimaista puurakentamista.

Kaikki teoksessa käytetty puumateriaali on kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistettuja tuotteja ja PEFC-sertifioituja.

Tikun mitat ovat samat kuin parkkiruudussa eli 2,5 x 5 metriä. Tikun jokaisessa kerroksessa on 12,5 neliötä. Kahdessa alimmassa kerroksessa on noin kuusi neliömetriä tilaa oleskeluun (= porras- ja aulatila eivät mukana). Huonekorkeus on 3 metriä.

Keskuskadun minikerrostalo on ainoa laatuaan. Tätä prototyyppiä vastaavan uuden tikun hinta on yli kaksinkertainen.

Otsikkoa muokattu 14.9. klo 9.07.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt