Vantaan Sanomat: Asuntoa haetaan nyt jopa paljaalla pinnalla: ”Nainen oli kuvassa erittäin pienillä pikkareilla”

Vuokra-asuntoa haetaan nyt kuumeisesti. Osa sortuu asunnon saadakseen vilautuskuviin.

23.8.2017 16:12

Kilpailu vuokra-asunnoista kiristyy syksyllä, kun uudet opiskelijat saapuvat pääkaupunkiseudulle. Etenkin Helsingissä kilpailu vuokra-asunnoista on kovaa.

Vantaan Sanomat kirjoittaa artikkelissaan, että kyselyitä yksittäisestä huoneesta tai asunnosta saattaa tulla useita kymmeniä.

Kiristynyt kilpailu näkyy vuokrahakemuksissa. Seuranhakuilmoituksia muistuttavissa hakemuksissa keimailevat sekä naiset että miehet.

– Vuokralaisista jotkut ovat hakeneet asuntoa takapuolella. Se ei kuulu vuokramarkkinoille ja pilaa vähän kaikkien mainetta, kertoo Vantaan Sanomien haastattelema Vuokralaiset VKL ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita.

Asiantuntija: Epäluotettavia ihmisiä myös pukumiehissä

Näyttävään vuokrahakukuviin törmää netissä esimerkiksi Facebookin vuokra-asuntoryhmissä. Ulkonäkö on osassa kuvia keskeisessä roolissa.

Jossakin kuvassa vuokra-asuntoa etsivä esiintyy huulet törröllä, toisessa lihakset pullistellen. Ulkonäköä esille tuovia kuvia ovat julkaisseet yhtä lailla miehet kuin naiset.

– Eräässä ilmoituksessa kuvassa näkyi naisen vyötärön ja polven väli. Nainen oli kuvassa erittäin pienillä pikkareilla. Jos Facebookin kautta asuntoa hakee, kannattaa miettiä, mitä siellä näkyy, Viita sanoo Vantaan Sanomille.

Facebookin vuokra-asunnonetsijästä ei aina ole saatavilla profiilikuvan lisäksi muuta tietoa kuin julkinen profiili ja ilmoituksessa kerrotut asiat.

Asiantuntijan mukaan pelkkään ulkonäköön ei kuitenkaan kannata vuokralaista hakiessa keskittyä.

– Epäluotettavia ihmisiä löytyy yhtä paljon köyhistä resuisissa vaatteissa olevista kuin pukumiehistäkin. Suomessa ehkä luotetaan liian helposti hyvin pukeutuneeseen ihmiseen, vaikka tällaisestakin vuokralaisesta voi tulla ongelmia, Vuokra-asunnot Helsinki -Facebook-ryhmän ylläpitäjä Martin-Éric Racine kommentoi asiaa Ilta-Sanomille aiemmin.

Asiattomia pyyntöjä

Myös vuokranantajat saattavat pyytää vuokraehdokasta lähettämään kuvan itsestään. Siihen ei kuitenkaan tarvitse suostua, ellei itse halua.

Kuvapyyntöjen lisäksi vuokrailmoituksissa voi olla muitakin asiattomia pyyntöjä. Asiattomimpiin kuuluvat seksipalvelujen vaatimiset.

– Vuokranantaja voi vaatia, että osa vuokrasta suoritetaan niin sanotusti luonnossa. Muutama vuosi sitten erittäin yleistä oli, että miespuolinen vuokranantaja pyysi nuorta naisvuokralaistaan hieromaan häntä, Helsingin kaupungin vuokra-asukkaiden yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarinen kommentoi Ilta-Sanomille aiemmin.

Osittaiset lähteet: Facebook-ryhmät Uuteen asuntoon vuokralle ja Vuokra-asunnot Helsinki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?