Miten päin laitat vessapaperirullan telineeseen? Asiantuntija ratkaisee kodin ikuisuuskiistan

Miten päin vessapaperirulla tulisi asetella telineeseen? Asiantuntija esittää ikuisuuskiistaan ratkaisua.

Miten päin vessapaperirulla pitäisi asetella telineeseen?

17.8.2017 15:43

Kotona riittää kinasteltavaa. Milloin kinat liittyvät siivoukseen, milloin kysymys on pelkistä tyyliseikoista. Yksi perheiden vähemmän vakavista ikuisuuskiistoista liittyy vessapaperiin.

Kiistassa on kaksi koulukuntaa: toisen mukaan paperin on parempi roikkua rullan takapuolella, koska siellä se on suojassa muun muassa lemmikkieläimiltä, joilla on tapana tarttua kynsillään rullaan.

Toisen koulukunnan mukaan paperin kuuluu roikkua rullan etupuolella hygieniasyistä. Näin kädet eivät kosketa niin montaa paperiarkkia eikä paperi osu niin helposti seinään.

Kiistassa on kaksi koulukuntaa: toisen mukaan paperin on parempi roikkua rullan takapuolella.

Rullan etupuolelle paperin asettelevat myös monet hotellit, sillä jos paperi on kuviollista, kuvio tulee tällä tavalla näkyviin enemmän. Good Housekeeping -sivuston mukaan tämä tapa myös mahdollisesti vähentää paperin kulutusta, koska rulla on helpompi nähdä.

Onneksi meillä on asiantuntija, joka kertoo, kuinka kiistan voi ratkaista. Kodin askareisiin erikoistunut kirjailija Rosemarie Jarski kertoo Kuinka ananas kuoritaan -kirjassa, että asia kannattaa ratkaista sopuisasti niissä kodeissa, joista löytyy kaksi vessaa:

”Ripustakaa yhdessä vessassa rulla siten, että paperi on rullan etupuolella ja toisessa siten, että paperi on rullan takapuolelle”, Jarski vinkkaa.

The patent for toilet paper should settle the over vs under debate pic.twitter.com/arZl6l6ALn— ⚡️ Owen Williams (@ow) 17. maaliskuuta 2015

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Ja mikäli tämäkään tieto ei miellytä, tee kuten newyorkilaisen liikemiehen Seth Wheelerin vuonna 1891 vessapaperirullalle hakema patentti osoittaa. Vessapaperirullan keksijän mukaan vessapaperin tulee juosta telineessään rullan yli.

Lähteet: Rosemarie Jarski: Kuinka Ananas kuoritaan, Good Housekeeping

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?