Lola Odusoga valittiin lukijaäänestyksessä kirkkaasti unelmien mökkinaapuriksi – ”Konstailematon ja suora”

Kenen tunnetun suomalaisen kanssa haluaisit parantaa maailmaa kesämökin verannalla? Kuka olisi otollinen kaveri mökkisaunan halonhakkuutalkoisiin? IS kysyi, lukijat vastasivat.

Ilta-Sanomat uteli lukijoiltaan, kenen tunnetun suomalaisen kanssa he olisivat valmiita jakamaan rakkaan mökkitonttinsa rajat. Vaihtoehdoista löytyi 30 kotimaista julkisuuden henkilöä artisteista urheilijoihin ja näyttelijöihin.

Mallina ja juontajana työskentelevä Lola Odusoga oli IS:n lukijoiden suosikki julkkismökkinaapuriksi.

Yksi ehdokkaista oli ylitse muiden. IS:n lukijat ottaisivat mökkinaapurikseen mieluiten mallina ja juontajana työskentelevän, vuoden 1996 Miss Suomen, Lola Odusogan.

– Lola on mukava ja ottaa toiset ihmiset huomioon, perustelee yksi lukijoista.

– Kaunis ja sensuelli nainen, joka on myös konstailematon ja suora, ylistää toinen.

IS tavoitti tämän konstailemattoman kaunottaren mistä muualtakaan kuin kesämökiltä.

– Aika hauskaa, en oikein osaa sanoa, miksi he näin valitsivat, Odusoga nauraa yllättyneenä suosiostaan.

Upea Lola täytti vastikään 40 vuotta.

Julkisuudessa varsin seurallisena pidetty tummaverikkö kertoo viihtyvänsä vapaa-ajallaan omissa oloissaan. Se tuo tasapainoa supersosiaaliselle työelämälle.

– Olen vähän sellainen erakkomökkeilijä. En ole mikään kauhean sosiaalinen naapuri. Viihdyn mökillä parhaiten pienessä porukassa, kuten oman perheen kesken.

Mutta jos vastarannalla vilkuttaisi huipputyyppi, Odusoga voisi hyvinkin istahtaa laiturin nokkaan parantamaan maailmaa mökkinaapurin kanssa viinilasillisen äärellä.

– Totta kai voisin, jos se olisi tosi hyvä tyyppi. En kuitenkaan ole sellainen ihminen, että lähtisin itse tekemään tuttavuutta naapuriin.

Presidenttiparin Lennu-koira.

Kuuluisuuksia hän ei kuitenkaan mökkimaisemaansa kaipaa.

– En muutenkaan vapaa-ajallani hakeudu julkkisten pariin, sillä en kaipaa yhtään enempää ylimääräistä huomiota. Ottaisin mökkinaapurikseni ihan tavallisen ihmisen, vaikka IS:n lukijan, nainen nauraa.

Hyvää musiikkia ja hurttia huumoria

Jaetulle pronssipölkylle mökkinaapurikilvassa kipusivat rap-artisti Elastinen ja näyttelijä Aku Hirviniemi. Suosiota niittivät myös ikinuori Aira Samulin, kansainvälinen Arman Alizad, presidentti Sauli Niinistö, luksuksesta nauttiva Teemu Selänne, huuliveikko Jope Ruonansuu sekä konservativiinen Päivi Räsänen.

Jos lukijoiden suosikki ei löytynyt IS:n kokoamasta listasta, he saivat lisätä sen jutun kommenttikenttään. Kommenttien perusteella suomalaiset huolisivat mökkitunnelmaansa eloisia naisia, kuten Viivi Pumpanen tai taitavia muusikoita, niin kuin Jarkko Ahola tai Jari Sillanpää.

Älymystö lähestyi asiaa siltä kantilta, kenen kanssa saisi aikaan parhaan juttutuokion. Tällä perusteella kommentoijat mainitsivat muun muassa kirjailijat Miika Nousiaisen ja Tuomas Kyrön sekä runoilija Heli Laaksosen.

Mökkinaapuriksi kelpaa vain eläimet

Muutamaa närästi se, ettei kyselyssä oltu otettu huomioon eläinkunnan kuuluisuuksia.

– Tasavallan ensimmäisen koiran Lennun tietysti! Rupattelisimme niitä näitä, eräs perustelee.

– Juuso-karhun. Saisin olla rauhassa. Maalaisimme molemmat tauluja, heittää toinen.

Mutta vain yksi osaa ajatella asiaa turvallisuuden kannalta, vaikka naapuriehdokas onkin muista poiketen ulkomainen.

– Vladimir Putin. Ei kävisi varkaita ja olo olisi turvallinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?